Hilafet konferansı düzenleme heyetinde olmanın cezası 7.5 yıl hapis

Bülent Kurşun'un "suçu", 26 Temmuz 2009'da İstanbul Bağcılar Hakkı Başer Spor Salonu'nda yapılacak Hilâfet Konferansı için valiliğe verilen izin başvuru dilekçesindeki heyet içinde isminin olması. Bunun için yargılandı ve 7,5 yıl hapse mahkûm edildi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi cezayı onadı ve infaz için Bülent Kurşun dün evine yapılan baskın ile tutuklandı ve cezaevine konuldu.

01-10-2018


Adı: Bülent Kurşun
 
Suçu: 26 Temmuz 2009'da İstanbul Bağcılar Hakkı Başer Spor Salonu'nda yapılacak Hilâfet Konferansı için valiliğe verilen izin başvuru dilekçesindeki heyet içinde isminin olması. Bunun için yargılandı ve 7,5 yıl hapse mahkûm edildi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi cezayı onadı ve infaz için Bülent Kurşun dün evine yapılan baskın ile tutuklandı ve cezaevine konuldu.
 
Konferansı Yasaklayan FETÖ/PDY
 
26 Temmuz 2009'da Köklü Değişim tarafından Hakkı Başer Spor Salonu'nda yapılacak Hilâfet Konferansı için valiliğe bildirimde bulunuldu. Bu bildirimi yapan heyette o dönem Köklü Değişim Dergisi İstanbul Temsilcisi olan Bülent Kurşun'un da ismi vardı. İstanbul Valiliği, konferansa izin vermiş olmasına rağmen konferans tarihine iki gün kala tüm Türkiye'de Hizb-ut Tahrir'e yönelik sistematik bir operasyon yapıldı. Valilik gerekçesiz şekilde konferansı engelledi. Sadece konferans için resmî bildirimde bulunan heyet içinde ismi olduğu için Bülent Kurşun hakkında soruşturma başlatıldı ve yargılama yapılarak ceza verildi.
 
FETÖ/PDY'nin Kurguları Halen Yürürlükte
 
Valilik, emniyet ve yargı bununla da kalmadı Hizb-ut Tahrir mensupları hakkında akla hayale gelmeyen iftira ve karalamalar yaptı. O gün, Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi’nin yaptığı haberleri tüm medya kopyalayıp haber yaptı. Bugün olmuş, hâlâ bu haberler bazı gazetelerin web sayfalarında duruyor. Sözde “FETÖ” ile mücadele ediliyor ama “FETÖ/PDY” yargıçlarının hukuk dışı yargılamalar ile ceza verdiği Hizb-ut Tahrir mensupları hapse atılıyor; “FETÖ/PDY” medya kaynaklı haberler bugün hâlâ bazı gazetelerin web sayfalarında duruyor.
 
(Kaynak: Köklü Değişim)

Etiketler : #Hilafet   #konferansı   #düzenleme   #heyetinde   #olmanın   #cezası   #7.5   #yıl   #hapis   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN