Heniyye, Gazze gazisi kardeşlerimizi kabul etti

Mavi Marmara yardım gemisinde Siyonistlerin saldırıları sonucunda yaralanan yolcular arasından kura ile belirlenen 9 gönüllü aktivistin içerisinde bulunduğu 45 kişilik ekip beraberlerinde getirdikleri yardımlarla beraber Gazze’ye girdiler. Gazze’de büyük bir coşku ile karşılanan heyette özellikle yardım gemisinin yaralılarına büyük ilgi gösterildi.

11-08-2010


Mavi Marmara yardım gemisinde Siyonistlerin saldırıları sonucunda yaralanan yolcular arasından kura ile belirlenen 9 gönüllü aktivistin içerisinde bulunduğu 45 kişilik ekip beraberlerinde getirdikleri yardımlarla beraber Gazze’ye girdiler. Gazze’de büyük bir coşku ile karşılanan heyette özellikle yardım gemisinin yaralılarına büyük ilgi gösterildi.

Resmi törenin hazırlandığı, Filistin ve bölge basınının yoğun ilgi gösterdiği karşılamada İsmail Heniyye hükümetini temsilen Filistin Sosyal ve Çalışma Bakanı Ahmed El Kurd ve bazı milletvekilleri hazır bulundu.

Sınırın Gazze tarafında düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan Filistin Sosyal ve Çalışma Bakanı Ahmed El Kurd,  konvoyu oluşturan organizasyon komitesine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettikten sonra, kafilede yer alan özgürlük filosunun yolcularından en azından bir kısmını aralarında görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Filonun yolcularını kucaklamayı tüm Filistinlilerin arzu ettiğini belirten Ahmed El Kurd, “bu filo büyük bir iş başarmış, Gazze’ye ulaşamasa da ambargonun kalkması yönünde ciddi bir adım atılmasının mimarı olmuştur. Bizler Filistin halkı olarak gösterdikleri büyük fedakârlıklarından dolayı kendilerine minnettarız.” dedi.

İlgi odağı olan Mavi Marmara gazilerine en çok, gemide yaşadıkları ve buna rağmen nasıl bir daha Gazze’ye gelmeye karar verdikleri soruları soruldu.

Ariş limanından teslim aldıkları 24 ambulans ve tıbbi yardımla konvoy halinde Gazze merkeze doğru hareket eden heyete yol boyunca halk tarafından büyük bir ilgi gösterildi. Sevinç içerisinde zafer işaretleri yapan Filistinlilerin ulaşan yardımlardan dolayı sevinç içerisinde oldukları görüldü.

 HENİYYE: “Özgürlük Filosu Hedefine Ulaşmıştır.”

Gazze’de belirlenen program dahilinde ziyaretler ve görüşmeler yapacak olan heyet, ilk olarak Filistin meclisini ziyaret ettikten sonra Filistin Başbakanı İsmail HENİYYE ile görüştü.

Tek tek tüm gazilerle ilgilenen ve onları tebrik eden İsmail HENİYYE, sözlerine Özgürlük Filosunun yolcularının fedakarlık gösterdiğini belirterek konuşmasına başladı.

Türkiyeli Müslümanların yapmış olduğu yardımların Gazze halkı tarafından yakından takip edildiğini belirten HENİYYE, en son Gazze’ye doğru yola çıkan özgürlük kafilesinin ortaya çıkardığı sonuçlar üzerinde durdu. İsmail HENİYYE bu sonuçları şöyle anlattı: “İsrail’in zulmü ve buradaki Filistinlilere nasıl acımasızca davrandığı kafilede yer alan yolculara yapılanlar üzerinden bütün dünya görmüştür. Kafilede verilen şehitler ve yaralılar Filistin davasını dünyaya duyurmuştur. Türkiyeli şehitlerin kanıyla Filistinli şehitlerin kanı bir araya girmiştir. Filistin ve Türkiye halkı kan kardeşi olmuşlardır. Gemideki şehitlerin kanı etkisi göstermiş, olaydan iki gün sonra Refah sınır kapısı açılmıştır. İsrail terör örgütü dünyadaki baskılara dayanamayarak Gazze’ye olan ablukayı hafiflettiğini açıklamış, ama sözlerinin arkasında duramayarak dünyayı yanıltmaya devam etmiş, Siyonist yöneticilerin yalan ve aldatıcı yönü tekrar hatırlanmıştır.” Gazze halkının temel ihtiyaçlarının halen içeriye yeterli şekilde giremediğini belirten İsmail HENİYYE, Gazze’nin kalkınması için inşaat malzemeleri ve üretime yönelik temel ham maddelere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Türkiyeli Müslümanlara, özellikle özgürlük filosundaki duruşlarından dolayı tebriklerini sunan HENİYYE, “Bu konvoyların hiç durmadan yolculuklarına devam edeceklerine inanıyorum. İnşallah bu çalışmaların bereketiyle de Mescid-i Aksa’da birlikte Cuma namazı kılacağımızı ümit ediyorum.” dedi.

Mavi Marmara gazilerine plaket ve imzalamış olduğu Filistin atkısı takdim eden İsmail HENİYYE, sanatçı Mikail’in seslendirdiği Unadikum ezgisine de eşlik etti.

Etiketler : #Heniyye   #   #Gazze   #gazisi   #kardeşlerimizi   #kabul   #etti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN