Heniyye: Büyük zafere giden yolda stratejik bir zafer kazandık

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Filistin halkının, Siyonist isgal devletinin Gazze’ye karşı başlattığı insanlık dışı ve barbar savaştan zaferle çıktığını belirterek, bunun ilahi bir başarı olduğunu belirtti.

19-01-2009


Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Filistin halkının, Siyonist isgal devletinin Gazze’ye karşı başlattığı insanlık dışı ve barbar savaştan zaferle çıktığını belirterek, bunun ilahi bir başarı olduğunu belirtti.

Başbakan İsmail Heniyye, dün (18 Ocak Pazar) akşam televizyonda yaptığı açıklamada ateşkese ve ateşkesten sonra sınırların açılmasına ve kuşatmanın kaldırılmasına işaret ederek şöyle konuştu: “Siyonist işgal ordusunun Gazze’den kayıtsız ve şartsız tamamıyla çekilmesi, sınır kapılarının açılması ve kuşatmanın tamamıyla kaldırılması gerekir. Bu kadar kurban veren Gazze’nin barbar kuşatma altında sıkıntı yaşamaya devam etmesine müsaade etmeyiz. Bugün atılan adımları tamamlamamız gerekir.”

Gazze’deki direnişin kazandığı zaferin, Filistin halkıyla ümmetin ve insanlığın zaferi olduğunu belirten Heniyye şöyle devam etti: “Bizler tarihi bir günde ve tarihi bir zaferle karşı karşıyayız. Bu zafer, hiç kuşkusuz büyük zaferin kapısını açacaktır: O zaman, haklarımıza ve sabitelerimize bağlı kalarak topraklarımızı kurtaracak, başkenti Kudüs olan Filistin devletini kuracak, işgal zindanlarında yatan bütün esirleri kurtaracak ve yurtlarından edilmiş Filistinlilerin yurtlarına geri dönmelerini sağlayacağız.”

“Vahşi saldırılara ve katliamlara rağmen, Filistin hükümeti yaralılara, muhtaçlara elini uzattığı gibi, sınır kapılarını da büyük bir disiplin içinde sevk ve idare etti. İşgal güçlerinin düşündüğünün aksine, burada anarşi, karışıklık, yağmalama ve hırsızlık olmadı.”

İşgal güçlerinin Gazze’de işlediği suçları yerinde tespit etmek için uluslararası bir heyetin Gazze’ye gelmesini isteyen Heniyye, işgal devletinin siyasi ve askeri liderlerinin de işledikleri savaş suçu nedeniyle yargılanıp cezalandırılmalarını istedi.

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Heniyye:   #Büyük   #zafere   #giden   #yolda   #stratejik   #bir   #zafer   #kazandık   
YORUMLAR
  • ayhan   20-01-2009 21:00

    Heniyye,Allah sizlerden razı olsun.mevlam en kısa zamanda fetih nasip etsin.AMİN

  • ADEMOĞLU   19-01-2009 17:36

    EY müslüman lider! TEVHİDE SARLARAK AYAKTA KALANLAR! Zalimin çabalarının boşuna olduğunu ispatladınız şanlı direnişin şanlı erleri dökülen kanlarınızla, sabırlı duruşunuzla teslimiyetçi ve işbirlikçilerinin karşısında kazanılan bu zafer hayırlı olsun. EY hizbullahi mücahitler direnişnin çıgırkanlıkla değil,lanet düşmana aman dilemekle değil,lanet düşmana ve yandaşlarına el açarak değil KURANA SARILIP NASIL DİRENİLEÇEĞİNİ GÖSTERDİNİZ. Kuranın bir hayat nizamı olduğunu onun kuru kuruya okunulması değil bire bir yaşanması ve yaşatılması olduğunu İSPATLADINIZ. MUBAREK OLSUN., İnşallah bizler yani özgür olayanlar siistemlerin ve nefislerinin kölesi olanlar sizlerin ku ran a bakiş açınız yakalar ve uyğulamaya çalişırız.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN