Heniye: Raid Salah hapse şerefiyle girdi

Filistin Başbakanı İsmail Heniye Gazze İslâm Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, “Şeyh Salah, bugün hapse giriyor. Çünkü bu Şeyh, ümmetin ve halkın şerefini taşımaktadır. Çünkü o Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın şerefini taşımaktadır. Çünkü Şeyh Salah, firavunun evinde ona düşman ve hüzün olması için yetişti. Şeyh Salah ve bütün esirlerimizi selamlıyoruz.” dedi.

27-07-2010


İşgalci-terörist devlet İsrail’in 5 ay hapis cezası verdiği Şeyh Raid Salah’ın yeniden cezaevine konulmasına tepkiler büyüyor. Filistin Başbakanı İsmail Heniye Gazze İslâm Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, “Şeyh Salah, bugün hapse giriyor. Çünkü bu Şeyh, ümmetin ve halkın şerefini taşımaktadır. Çünkü o Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın şerefini taşımaktadır. Çünkü Şeyh Salah, firavunun evinde ona düşman ve hüzün olması için yetişti. Şeyh Salah ve bütün esirlerimizi selamlıyoruz. Şeyh Salah ve diğer kahraman esirlerimiz, hapisten bir gün çıkacaklardır inşaallah” dedi.

Müslüman Kardeşler Genel Mürşidi Dr. Muhammed Bedi de Şeyh Raid Salah’a cezaevine girmeden önce telefon ederek desteğini iletti.

Filistinli öğrencileri ilim ve iman üzerine yetiştirildiğini savunan Filistin Başbakanı İsmail Heniye, Gazze İslâm Üniversitesi mezunları için düzenlenen tören sırasında yaptığı konuşmasında, “Öğrencilerimizin bu başarısı, halkımızın haklarını elde etmekteki mücadelesini desteklemektedir. Çünkü çok iyi biliyoruz ki toprağın kurtarılması, insanın kurtarılmasından önce mümkün olmayacaktır.

Bunu çok erken idrak ettik. Kudüs’ün ve toprakların kurtarılması sadece emaneti ve sorumluluğu üstlenecek Filistinli kişilerin yetiştirilmesiyle gerçekleşeceğini idrak ettik. Vatan ve akidemiz için ruhunu feda edecek kişiler yetiştirmekle mümkün olacağını idrak ettik. Filistin’i özgürleştirme yürüyüşü, iman ve ilim köprüsüyle süreceğini idrak ettik. Emellerimize, bu ikisiyle ulaşacağız” dedi. Şeyh Raid Salah’ın “Şeyh Salah, bugün hapse giriyor. Çünkü bu Şeyh, ümmetin ve halkın şerefini taşımaktadır. Çünkü o Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın şerefini taşımaktadır. Çünkü Şeyh Salah, firavunun evinde ona düşman ve hüzün olması için yetişti. Şeyh Salah ve bütün esirlerimizi selamlıyoruz. Şeyh Salah ve diğer kahraman esirlerimiz, hapisten bir gün çıkacaklardır inşaallah” dedi.

Küresel toplumdan, Filistin’in deniz suları üzerindeki İsrail’in korsanca girişimlerine son verilmesi için harekete geçmesini beklediklerini ifade eden Heniye, “Biz, sorumluluğumuzu dünyaya bırakıyor değiliz. Çünkü biz, işgalciye karşı nasıl mücadele edeceğini bilen bir halkız. Haklarımızı elde edinceye kadar işgalciye karşı direnişimiz, sabrımız, irademiz, imanımızla mücadele edeceğiz” dedi.

BM’in Filistin’e ait deniz yoluyla ilgili yaptığı açıklamaya değinen Heniye “Biz, bu açıklamayı şaşkınlıkla karşılıyoruz. Sanki BM, ambargo kurumu. Uluslararası kanunlara aykırı olan bu zalim ambargoya karşı BM de uluslarası kanunlara aykırı her türlü açıklama ve girişimden elini çekmelidir. Bu ambargo, deniz, kara ve hatta eğer gönüllüler için mümkün olursa havayoluyla delinmelidir. Herkes bilsin ki Gazze, sadece temel gıda maddeleri beklentisi içerisinde değil. Biz, hiçkimseden bir şey dilenmiyoruz. Bizim onurumuz, bütün bunların üstündedir. Gazze, gıda maddeleri değil özgürlüğünü aramaktadır. Gazze, adalet istiyor, onur istiyor. Gazze, hava, kara ve denizyolunun açılmasını, diğer Filistin topraklarıyla bağlantısının kurulmasını istiyor” dedi. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın Gazze’yle ilgili planına dikkat çeken Heniye, “Biz, Gazze’siz bir Filistin devletini kabul etmiyoruz. Gazze, Filistin’in bir parçasıdır” dedi. Heniye, son dönemde gündeme gelen diyalog görüşmelerine ilişkin olarak da “Biz, herkesle diyaloga girebiliriz. Dünyada, İsrail dışında diyalog için veto uygulayacağımız hiçbir ülke yok. Çünkü işgalciyle müzakereler, oyundan ibarettir” diye konuştu. İsrail’in Kudüs’ten sürgün etmeyi planladığı 4 milletvekilinin direnişini de desteklediğini açıklayan Heniye, “Sizler değil işgalcinin kendisi Kudüs’ten defolup gitsin” dedi.

Müslüman Kardeşler Genel Mürşidi’nden Salah’a destek

Müslüman Kardeşler Genel Mürşidi Dr. Muhammed Bedi, Siyonist işgal yönetiminin 5 ay hapis cezası verdiği Şeyh Raid Salah’a cezaevine girmeden önce telefon ederek desteğini ifade etti. Şeyh Raid Salah’a ve savunduğu adil davaya desteğini, tüm Müslümanların ve dünyanın özgür insanlarının desteğini ileten Bedi, Siyonistlerin verdiği hapis cezasının ırkçılığın zirvesini temsil ettiğini ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi. Dr. Muhammed Bedi, 1948’de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslâmi Hareket lideri Şeyh Salah’a verilen cezanın Kudüs’ü Yahudileştirme planlarının bir parçası olduğuna dikkat çekti. Cumartesi akşamı gerçekleşen telefon görüşmesinde Dr. Bedi, İslâmi Hareket liderinin Kudüs’ün Yahudileştirilmesi faaliyetlerine karşı Filistin halkının ve Müslümanların öfkesini harekete geçirdiğini ifade ederek, Siyonist işgalcinin bu nedenle Şeyh Raid Salah’a düşmanlık beslediğini belirtti. Siyonist işgal güçlerinin Şeyh Raid Salah’ın peşini bırakmadığını ve onu tasfiye etmek istediklerini bildiren Bedi, Özgürlük Filosu’na katılan Şeyh Salah’ı Mavi Marmara gemisinde öldürme girişiminde bulunduklarını fakat Allah’ın onu Siyonistlerin elinden kurtardığını söyledi.

Kudüs kentindeki İslâmi mirası korumak için ciddi bir şekilde harekete geçilmesi gerektiğini ifade eden Müslüman Kardeşler Genel Mürşidi, Allah’ın yardımı ve zafer gelene kadar Şeyh Raid Salah ve Kudüs’ü bekleyen tüm murabıtlara sabır ve sebat diledi.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Heniye: Raid   #Salah   #hapse   #şerefiyle   #girdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN