Helal gıda hassasiyeti artırılmalı

GİMDES’in helâl gıda denetçileri kursunun açılışıyla ilgili bilgi veren Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, Müslümanların en büyük sıkıntılarından birinin helâl gıda konusu olduğunu vurguladı.

13-08-2009


    • GİMDES’in helâl gıda denetçileri kursunun açılışıyla ilgili bilgi veren Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, Müslümanların en büyük sıkıntılarından birinin helâl gıda konusu olduğunu vurguladı. Yahudilerin koşersiz ürün tüketmediğine dikkat çeken Büyüközer, Müslümanların da helâl gıda konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneği’nin (GİMDES) açtığı baş denetçi kursu büyük ilgi gördü. Helâl sertifikalı denetçiler yetiştirmek için kolları sıvayan GİMDES, başta gıda olmak üzere kozmetik ve tekstil alanlarında tam yetkili olarak 1 yıl boyunca görev yapabilecek donanıma sahip kursiyerler yetiştirecek.

Tüm dünyada Müslümanların en büyük sıkıntılarından biri olan helâl gıda konusunda uluslararası platformda çalışmalar gerçekleştiren GİMDES’in Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, Yahudilerin koşersiz gıda tüketmediğine dikkat çekerek, Müslümanların daha fazla kandırılmaması adına ‘helâl gıda sertifikası’nın yaygınlaşması için çaba gösterdiklerini belirtti.

Gimdes'in denetçi eğitimi vermek üzere düzenlediği programa 40 iştirakçı başvurdu. Kontenjanın sınırlı olması sebebiyle yalnızca 15 kişinin kabul edildiği 5 günlük kurs programında, katılımcılara Gimdes'in tanıtımı, kursun öğrenim amaçları, yapılacak sınav hakkında ayrıntılı bilgiler verilecek. Kurs eğitiminin ilk programına davet edilen basın menuplarına özel bir bilgilendirme konuşması yapan Gimdes Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, 2010 yılında World Halal Counsil'in Türkiye'de yapılacağı müjdesini verdi. 

    • MÜFTÜLÜKLER HELÂL BELGESİ VERMEMELİ
      Sertifika adı altında müftülüklerin belge vermesinin önünün kesilmesini isteyen GİMDES Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer; “Bizden sertifika istemeyip müftülerden alan firmalar, aldıkları belgenin geçerli olmadığını görünce tekrar bize geliyorlar. Biz de konuya ilgi gösteren kuruluşlara sertifikalandırma konusunda bize gelmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü diğer belgeler kabul edilmiyor” diye konuştu.

(İslam ve Hayat / Vakit)

Etiketler : #Helal   #gıda   #hassasiyeti   #artırılmalı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN