Hay-Der'de, Bilal Yaldızcı'yı anma programı düzenlendi

Hay-Der'de İslam davası uğruna mücadele etmiş, farklı coğrafyalarda yaşamış şahsiyetleri anmak ve yeni nesillere bu değerleri anlatmak amacıyla gerçekleştirilen "YERYÜZÜ YILDIZLARI" programlarının 6.sı olan Bilal Yaldızcıyı anma programını gerçekleştirildi.

29-10-2011


Hay-Der'de İslam davası uğruna mücadele etmiş, farklı coğrafyalarda yaşamış şahsiyetleri anmak ve yeni nesillere bu değerleri anlatmak amacıyla gerçekleştirilen "YERYÜZÜ YILDIZLARI" programlarının 6.sı olan Bilal Yaldızcıyı anma programını gerçekleştirildi.

Daha önce Sadreddin Yükse, Şehid Metin Yüksel, Şehid Seyyid Kutup, Şehid Hanan el Benna ve Zeynep el Gazali ile ilgili programlar gerçekleştirilmişti.

22 Ekim 2011 tarihinde HAY-DER Genel Merkezinde gerçekleştirilen program İnsan Suresi ve mealini ve Şehidimizin hayatını kısaca anlatan bir sinevizyon gösterimiyle başladı.

Programın açılış konuşmasının ardından, Bilal Yaldızcı'nın İstanbulda ikamet ettiği dönemde aynı öğrenci evinde beraber kalan ve şehidimizle yakın ilişkiler içerisinde bulunmuş, Cemal Balıbey'in hatıralarıyla programımız devam etti.

Cemal Balıbey, Bilal Yaldızcı'nın yüzünde hep bir gülümseme olduğunu, öğrenci evinde bulunduğu sürece herkesle uyum içerisinde olduğunu, öğrenci evinde yapılan temizlik ve bulaşık gibi rutin işlerde herkesden daha fazla hizmet ettiğini bildirdi.

İzmir'e döndükten sonra Kuran Kursunda müdürlük yapmaya başlayan Bilal Yaldızcı'nın yaşına göre çok daha olgun olduğunu, kurs öğrencilerini İstanbul'a getirdiği öğrencileri beraber gezdirdiklerini anlattı. Kendisi askerdeyken Afganistana giden Bilaly Yaldızcı'nın kendisine gönderdiği mektubu ve beraber çektirdikleri fotoğrafları izleyicilere göstererek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Vera isimli şiir dinletisinin yapıldığı program, Afganistan'da devam eden cihad ve günümüz müslümanlarının bu cihada bakış açısını içeren bir hitabetle devam etti. Hatip Hamza Er, 80'li yıllarda ister müslüman olsun, ister sistem medyası olsun Ruslar'a karşı direnen Afganistanlıların mücahid olarak ifade edildiğini bildirerek konuşmasına başladı.

İkinci kez işgal edilen ve bu sefer düşmanın isim değiştirdiği Afganistan'da, Amerikanın işgaliyle beraber, dün mücahid olarak ifade edilen bu insanlara bu sefer terörist gözüyle bakıldığını, iktidardaki mevcut "ılımlı İslam" partisinin ve bölgedeki islami devletlerden İran ve diğer devletlerin Amerikayla antlaşmalar yaparak Afgan direnişini bir terör hareketi gibi halklara gösterdiğini. İslami basın, cemaatler ve STK'ların Afganistan'a mesafeli durduklarını eleştirdi.

Dün Rusya'ya direnen Afgan halkı bugün Amerikan işgaline karşı merşu müdafaa yapmaktadır. Amerika ve Nato birliklerinin 100 binleri bulan insan katliyamları yaptıklarını, Swat vadisinde ve Lal mescidi katliamlarında muvahhid müslümanlar ve İslami medreselerinin yok edildiğini bildirdi.

Tevhid yerine seküler yaşam tarzını benimsemiş, batıyla uyum içinde yaşayan müslümanların yetiştirilmesini isteyen batıya karşı direnen Afgan mücahidlerine dün nasıl destek verildiyse, aynı şekilde bugünde destek verilmesi gerektiğini bildirerek konuşmasını tamamladı.

Program Bilal Yaldızcı'nın ailesine yazdığı mektubun sinevizyon gösterimi ve Grup Uyanış tarafından seslendirilen ezgiler ile tamamlandı. Dualar ve kapanış konuşmasıyla gece son buldu.

HAY-DER tarafından gerçekleştirilen Yeryüzü Yoldızları serisinin 7. olacak Malcolm X'i anma programı 18 Şubat 2012 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Kaynak: www.hayder.org.tr

Etiketler : #HayDer'de   #   #Bilal   #Yaldızcı'yı   #anma   #programı   #düzenlendi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN