Hay-Der'de "Besmele Bilinci" konuşuldu

12 Eylül 2011 tarihinde başlayıp, 11 Haziran 2012 tarihine kadar devam edecek olan ders programının ilki dün Besmele Bilinci konusunda Abdulhamid Kahraman'ın sunumuyla başladı.

13-09-2011


Haydar İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAYDER), 2011-12 İslami bilinç dersleri başladı.

12 Eylül 2011 tarihinde başlayıp, 11 Haziran 2012 tarihine kadar devam edecek olan ders programının ilki dün Besmele Bilinci konusunda Abdulhamid Kahraman'ın sunumuyla başladı.

Bir HAYDER geleneği olan görüntülü Kuran'ı kerim tilaveti ve meali, düşünceye sevkeden bir sinevizyon gösterisine ek olarak bu sene derslere başlarken bir sahabenin kısaca tanıtım sinevizyonuda eklendi.

Program, Kıyamet Suresi, Hz. Ebu Bekir'in tanıtılması ve dünya ile insanın mukayese edildiği bir sinevizyon gösterimiyle başladı. Program sunuculugunu yapan Yunus Emre Aksu'nun takdimiyle sunumuna başlayan A.Hamid KAHRAMAN, sözlerine Besmelenin en temel Kurani kavramları içinde barındıran İslami eserlerde bile anlatılmadığını, müslümanların hayatlarında ve kitaplarında maalesef besmeleye gereken önemi vermediğini belirtti.

Besmelenin, adıyla başlamak anlamına geldiğini bildiren Kahraman, tahrif edilmiş Yahudilik, Hıristiyanlık hatta ilahi olmayan pagan dinlerde bile yerinin olduğunu. Hristiyanlar bir işe İsa adıyla başladığını yine Yahudilerin bir işe Rab adıyla başladıklarını, Mekke cahiliyyesinde dönemin putperestlerinin işlerine Lat-Uzza gibi putlarını anarak başladıklarını söyledi.

Bir müslümanın Besmelesinin "Ya Rabbi seni unutmadım" senin ismin işe işlerime başlıyorum manasına geldiğini, Besmelesizliğin "Allahsız yürümek" olduğunun altını çizerek belirten Kahraman, besmelesiz başlanılacak her işin ya yarım kalacağını yada bereketsiz olacağını belirtti.

Büyük hayır işlerine talip kurumlarımızın bile vaadlerine başlarken"besmeleyi", sözlerini bitirirken "inşallah'ı" ihmal ettiğini, bu sebepten vaatlerinin gerçekleşmediğini söyledi. Besmelesiz başlanan her işe şeytanın müdahele etme imkanını ona verdiğimizi belirterek sözlerini neticelendirdi. Program, çay ikramı ile sonlandırıldı.

HAYDER'de Pazartesi akşamları gerçekleştirilen Bilinç Derslerinde önümüzdeki hafta (19 Eylül Pazartesi), Uhuvvet-Kardeşlik Bilinci konusu Ramazan Kayan'ın sunumuyla gerçekleştirilecek. Halka açık olarak gerçekleştirilen programa hanımlar da davetlidir.

HAYDER'de gerçekleştirilen sohbetleri www.facebook.com/hayderikyd ve www.dailymotion.com/hayderikyd sayfalarından izleyebilirsiniz.

(Haber: Atilla Aksu / İslam ve Hayat)

Etiketler : #HayDer'de   #Besmele   #Bilinci   #konuşuldu   
YORUMLAR
  • mehmet maksut   14-09-2011 12:37

    hayırlı başlangıçlar dilerim. umarım islami davanın yücelmesine hizmet edecek nice yiğitlerin çıktıgı bir yer olur burası

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN