Hani sınavlara başörtülü girilebilecekti?

KPSS Eğitim Bilimleri sınavı sona erdi. Sınav'ın yapıldığı Kadıköy Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde başörtülü adaylar salona alınmayınca, bazı adaylar sınava girmeden geri döndü, bazıları da başlarını açarak sınava girdi.

31-10-2010


Türkiye genelinde düzenlenen 294 bin 909 adayın katılımıyla gerçekleştirilen KPSS Eğitim Bilimleri sınavı sona erdi. Sınav'ın yapıldığı Kadıköy Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde başörtülü adaylar salona alınmayınca, bazı adaylar sınava girmeden geri döndü, bazıları da başlarını açarak sınava girdi. Sınava girebilmek için başını açmak zorunda bırakılan adaylar ve yakınları YÖK'ün türban konusuyla ilgili açıklamasının ardından sorun çıkabileceğini düşünmedikleri için rahat geldiklerini, ancak başörtü yasağının sınavda uygulanmasıyla psikolojilerinin bozulduğunu söyledi.

Cihan'ın haberine göre KPSS sınavına girmek için sabah saatlerinde Kenan Evren Anadolu Lisesi'ne gelen kadın adaylardan türbanlı olanlar, görevlilerin türbanı çıkartmaları yönündeki uyarıları ile karışlaşınca neye uğradıklarını şaşırdı. YÖK'ün türban konusundaki açıklamalarının ardından sınavda kendilerine sorun çıkartılmayacağı düşüncesiyle rahat bir şekilde sınavın yapılacağı okula geldiklerini söyleyen adaylar, yasağın devam ettirilmesine bir anlam veremediklerini kaydetti.

Başörtülü olarak sınava gireceği Kenan Evren Anadolu Lisesi'ne gelen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Ayten Köse, basından başörtülülerinin açılmayacağı yönünde haberler duyunca okula bu düşünce ile rahat geldiğini belirterek şöyle konuştu; "Kapıda başörtülülere, başlarının açılmayacağı konusundaki uygulamanın başlamadığını ve dolayısıyla sınava türbanla giremeyeceğimiz söylendi. Bu yüzden ben ve benim gibi olan birçok arkadaşımız çok üzüldük, kapıda ağlayanlar dahi oldu."

Ayten Köse'ye sınavın yapılacağı okula kadar eşlik eden ve yaşananlara şahitlik eden eşi Zafer Köse de sabah saatlerinde başörtülü  olan eşi Ayten Köse ile birlikte sınav için okula geldiklerini, ancak içeriye girmek istedikleri sırada okuldan dışarıya başları kapalı adayların çıktığını belirterek yaşananları şu sözlerle aktardı; "Bayan kardeşlerimiz üzüntülü bir şekilde dışarıya çıkarak, içeride problem yaşadıklarını, salon başkanlarının başlarını açmalarını istediklerini söylediler. Bayanlar salon görevlilerine YÖK'ün bu konudaki açıklamalarını hatırlatmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını dışarıya çıkartıldıklarını söylediler. Sınav saati yaklaşınca da çoğu bayan arkadaşımız eşimle birlikte başını açarak sınava girdiler, bazıları da sınava girmeyerek geri döndüler. Sınava başını açarak girmek zorunda kalan bazılarının içeriye ağlayarak girdiklerini gördüm."

(İslam Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Hani   #sınavlara   #başörtülü   #girilebilecekti?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN