Hamas: Zafere ulaşmanın yolu direniştir

Hamas, Nakba'nın yıldönümünde zafere ulaşmanın yolunun direnişten geçtiğinin altını çizdi.

16-05-2010


Hamas, Filistin toprakları üzerinde Siyonist bir devletin kurulmasının en değerli toprak parçasını kaybeden Filistin halkıyla İslam ümmetine karşı işlenmiş en büyük cinayet olduğunu belirtti.

Hamas, Filistin halkının sahip olmuş olduğu irade, azim, kararlılık ve fedakârlık kimliğini, toprağını savunma hakkını ve ilkelerini korumayı, direniş seçeneğine yapışmayı, düşmanı püskürtmeyi ve Gazze’den çıkarmayı, düşmanın yayılma emellerini frenlemeyi başardığını ifade etti.

Hamas  büyük felaketin 62. yıldönümü münasebetiyle dünyazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada Hamas  “Filistin halkının Nekbe’nin yıldönümünde duyduğu acılar o günle sınırlı değildir. Tersine o günden sonra düşman Filistin halkına karşı her türlü saldırıyı sürdürmüş Kefer Kasım ve Deyr Yasin, Sabra Şatilla ve Cenin katliamları gibi birçok katliamı gerçekleştirmiştir. Direniş seçeneğini tercih eden Filistin halkına karşı katliamlarını hâlâ sürdürmektedir. Terör devleti bu katliamlarla Filistin halkının direniş seçeneğini bırakmasını ve başta dönüş hakkı olmak üzere bütün haklardan vazgeçmesini istiyor”. ifadeleri kullanarak siyonist işgal rejimine gözdağı verdi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Hamas:   #Zafere   #ulaşmanın   #yolu   #direniştir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN