Hamas ve Fetih'ten Mescid-i Aksa açıklaması

Hamas ve Fetih üyeleri, Filistinliler'i cuma namazı için Mescid-i Aksa'da toplanmaya çağırdı.

31-10-2014


İsrail 'in kapatma kararı almasının ardından Hamas ve Fetih üyeleri cuma namazı için Mescid-i Aksa'da toplanma çağrısı yaptı. 
 
AA muhabirine konuşan Hamas Hareketi'nin parlamento grubu Değişim ve Islah Milletvekili Muhammed Atvan, Filistinliler'i yarın Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmaya çağırdı. Atvan, 
 
"Filistinliler hiçbir şart altında Mescid-i Aksa'nın İsrail polisi tarafından kapatılmasını kabul etmez ve işgalcinin kutsal mekanı kontrol altına almasına izin vermez" dedi.
 
Fetih Hareketi yetkililerinden Envar Bedir ise yarın onbinlerce Filistinli'nin Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için toplanmasını istedi. 
 
Mescid-i Aksa'yı korumak için orada namaz kılmanın görevleri olduğunu kaydeden Bedir, bunun aynı zamanda İsrail'in kutsal mekan üzerindeki planlarını bozmak için gerekli olduğunu söyledi. 
 
Mescid-i Aksa Kültür ve Miras Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik sınırlamasına karşı İslam ümmeti harekete geçmeye çağrıldı.
 
İsrail polisi, dün Batı Kudüs'te "aşırı sağcı" hahama yönelik silahlı saldırının ardından, ikinci bir bildirime kadar Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlar'a kapatıldığını açıklamış, bugün ise söz konusu kararını kaldırdığını bildirmişti.
 
(AA)

Etiketler : #Hamas   #ve   #Fetih'ten   #Mescidi   #Aksa   #açıklaması   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN