Hamas: Soykırım bizi ilkelerimizden uzaklaştıramaz

İşgalci siyonist çetenin saldırgan tutumu Filistin halkının meşru mücadelesini ezemiyor

02-03-2008


Hamas, işgal güçlerinin son katliamlarıyla ilgili açıklamasında Siyonist devletin bu iğrenç saldırılardan ve vahşi katliamlardan kaynaklanan sorumluluğun yükünü de kaldırmaya zorlanacağını ve hesabını vermek zorunda kalacağını dile getirdi. Hamas açıklamasında, “el-Mukataa Çetesi” olarak adlandırdığı Ramallah’taki uzaktan kumandalı göstermelik hükümetin de bu saldırılara yeşil ışık yakmak suretiyle suça ortak olduğunu ifade etti. Açıklamada Ramallah’taki el-Mukataa Çetesi’nin Filistin direnişine tepki göstermek, bu direnişten uzak olduklarını açıklamak, bu direnişin meşru mücadelede ve savunmada kullandığı füzelerine tepki göstermek suretiyle ve bu yöndeki açıklamalarıyla işgal güçlerinin saldırılarına yeşil ışık yaktığı dile getirildi. Açıklamada bu çetenin mensuplarının sırça köşklerde, keyiflerine göre yaşayıp işgal güçleriyle perde arkasından işbirliklerini sürdürürken Filistin halkının karşı karşıya olduğu gerçeklerden tamamen uzak durdukları ve bu halkın haklı mücadelesine de tepki gösterdikleri ifade edildi.

Hamas’ın olaylarla ilgili olarak bugün yayınladığı bildiride, Arap ülkelerindeki liderlere de şiddetle tepki gösterildi. Arap liderlere bir çağrı yöneltilerek artık bu tutumlarını değiştirmeleri, Filistin gerçeğini görmeleri, bu halkın acılarına bir şekilde ortak olmaları istendi. Ayrıca Arap dünyasındaki ve İslâm âlemindeki medya organlarına da bir çağrı yöneltilerek Gazze’deki yangına dikkat çekmeleri istendi.

Açıklamada işgal devletinin saldırılarının ve soykırımlarının Hamas’ı ve onun arkasında duran Filistin halkını ilkelerinden vazgeçiremeyeceği, bu konudaki kararlılıklarını koruyacakları vurgulandı.

Açıklamada insanlık vicdanının bugün iki seçenekle karşı karşıya olduğu, ya meşru haktan, ablukaya alınmış mazlum halktan yana ya da terörist saldırganlıktan, katliamdan ve insanlık tarihinin en vahşi uygulamalarını sergileyen işgalden yana tavır alacağı hatırlatıldı. (Filistin Haber.com)
 

Etiketler : #Hamas:   #Soykırım   #bizi   #ilkelerimizden   #uzaklaştıramaz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN