Hamas: Siyonist işgal rejimini tanımamız mümkün değil

Filistin içinde ittifakın sağlanması için Mısır’da yapılan görüşmelerde bir sonuca varılamamasının temel sebebinin Hamas’a sürekli İsrail işgal devletini tanımasının şart koşulması olduğu ortaya çıktı. Hamas, bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını açıkladı.

22-03-2009


Filistin içinde ittifakın sağlanması için Mısır’da yapılan görüşmelerde bir sonuca varılamamasının temel sebebinin Hamas’a sürekli İsrail işgal devletini tanımasının şart koşulması olduğu ortaya çıktı. Normalde Fetih örgütünü temsil edenlerin Filistinlilerin kendi iç meseleleriyle ilgili konularda çözüm arayışı içinde olmaları gerekirken adeta İsrail işgal devletinin sözcülüğünü ve menfaat temsilciliğini yapar gibi her keresinde Hamas’ın önüne “İsrail işgal devletini resmen tanıma” şartını koymaları Filistin’in değil İsrail’in çıkarlarını öncelediklerini gösteriyor.

Fetih heyeti mensupları bir ulusal ittifak hükümetinin oluşturulabilmesi, seçimlerle ilgili kesin ittifaka varılabilmesi, seçimlerin tarihinin ve ne şekilde yapılacağının programının çıkarılabilmesi için Siyonist işgal devletinin Hamas tarafından tanınmasını şart koşuyorlar. Oysa Siyonist işgal devletinin tanınmasının Hamas açısından mümkün olmadığını, bunun bir ilke mevzusu olduğunu ve Hamas’ın 21 yıllık geçmişinde bu ilkesinden hiçbir zaman taviz vermediğini, tavize de asla yanaşmadığını, hiçbir adımından böyle bir ihtimalin çıkarılmasının mümkün olamayacağını biliyorlar.

Hamas Siyasi Birim üyelerinden ve ileri gelenlerinden İzzet er-Reşak da Quds Press adlı haber ajansına yaptığı açıklamada Kahire’deki görüşmelerde sonuca varılamamasının temel nedeninin siyasi ilkeler konusunda dayatma yapılması, Hamas’a her keresinde FKÖ’nün geçmişte imzaladığı ve Siyonist işgali resmen tanıyan anlaşmaları kabul etmesinin şart koşulması olduğunu dile getirdi.

İzzet er-Reşak açıklamasında kendilerinin bu anlaşmaları kabul etmelerinin ve Siyonist işgali resmen tanımalarının mümkün olmadığını ifade ederek, Arap ülkelerinden ve özellikle de Mısır’dan uluslararası güçlerin böyle bir şarta dayalı olmadan bir Filistin ulusal ittifak hükümetini tanımaları için baskı güçlerini kullanmalarını istedi.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Hamas:   #Siyonist   #işgal   #rejimini   #tanımamız   #mümkün   #değil   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN