Hamas: İşgalcilerin yararına bir ateşkeste yokuz

İslami Direniş Hareketi (Hamas), sadece işgal devletinin yararına olacak bedava bir ateşkesi kesinlikle kabul etmeyeceklerini ifade etti.

18-12-2008


İslami Direniş Hareketi (Hamas) ateşkes konusunda Mısır istihbarat şefi Ömer Süleyman ile direniş grupları arasında görüşmeler yapıldığı yönündeki haberleri yalanlayarak, sadece işgal devletinin yararına olacak bedava bir ateşkesi kesinlikle kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Hamas’ın Filistin Parlamentosundaki grubu olan Değişim ve Islah grubu genel sekreteri Muşir el-Mısri, yaptığı basın açıklamasında, bozulan ateşkesten ve ateşkesin bitmesiyle meydana gelebilecek gelişmelerden Siyonist çete devletinin sorumlu olduğunu belirtti.

Mısri, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün ateşkesin son günü. Onu uzatmak için hiçbir teveccüh de yok. Biz bu anlaşmayı bitirip Filistin halkını savunmaya hazırız. Sadece düşmanın yararına olacak bir ateşkesin devam etmesini kabul etmeyiz. Siyonist düşman şimdiye kadar yürürlükte olan ateşkesin hiçbir maddesini yerine getirmedi. Aracı durumundaki Mısır da ateşkesin sorumluluklarını yerine getirmesi için işgal devletine baskı yapmadı. Mısır bu konuda kendisine düşen mesuliyeti kesinlikle yerine getirmedi. Dolayısıyla biz bu haliyle ateşkesi uzatmayacağız. Bunun tek sorumlusu da sadece Siyonist çete devletidir. Şunu iyi bilsin ki, bugünkü direniş; dünkü direniş değildir.”

Mısır istihbarat başkanı Ömer Süleyman ile Filistin direniş grupları arasında ateşkesin uzatılmasıyla ilgili görüşmeler yapıldığına dair çıkan haberleri yalanlayan Mısri, Hamas’ın işgal devleti, direniş gruplarının isteklerini yerine getirmeden esir asker Şalit’in kesinlikle bırakılmayacağına dair söylemini de bir kez daha yineledi.

(Filistin Haber)

Etiketler : #Hamas: İşgalcilerin   #yararına   #bir   #ateşkeste   #yokuz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN