Hamas'la çatışan tekfirciler, siyonist işgalciye tek kurşun atmamış!

Abdüllatif Musa liderliğindeki grubun son Gazze Savaşı’nda Siyonistlere karşı savaşmaktan kaçındığına dikkat çeken Heniyye Hükümeti sözcüsü Tahir En-Nunu, grubun “Kâfire karşı bir başka kâfire yardım etmeyiz” dediğini açıkladı.

16-08-2009


  • İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti, hangi isim altında olursa olsun anarşinin, kargaşanın ve güvenlik boşluğunun Gazze’ye yeniden dönmesine izin vermeyeceğini belirterek, son günlerde vatandaşları tehdit eden ve mülklerine saldıran, kendi kafasına göre kanun koymaya ve uygulamaya çalışan grupların ortaya çıktığına dikkat çekti.

Filistin Hükümeti sözcüsü Tahir En-Nunu, dün gece geç saatlerde (14 Ağustos Cuma) düzenlediği basın toplantısında, “Herkes kanunlara uymak zorundadır, içi boş isimlere sığınarak kimse kendini kanunun üstünde görmesin” dedi.

Kendilerine “Cihatçı Selefiler” diyen fakat aslında Selefi değil tekfirci bir düşünceye sahip bir grup olan Abdüllatif Musa liderliğindeki grubun Filistin halkına yönelik birçok suç işlediğini belirten En-Nunu, söz konusu grubun bazı düğün yerlerini bombaladığını ve halkın mülklerine saldırdığını, insanları tehdit ettiğini ve kanunları kendine göre tatbik etmeye kalkıştığını bildirdi.

Abdüllatif Musa liderliğindeki grubun son Gazze Savaşı’nda Siyonistlere karşı savaşmaktan kaçındığına dikkat çeken Tahir En-Nunu, “Bâği” ve “Harici” olarak nitelediği grubun “Kâfire karşı bir başka kâfire yardım etmeyiz” dediğini açıkladı.

Son günlerde söz konusu grubu ikna etmek ve fikri olarak yanlışta olduklarını anlatmak için birçok girişimde bulunulduğunu ifade eden En-Nunu, Abdüllatif Musa’nın Muhammed Dahlan başkanlığındaki Gazze’deki eski güvenlik birimleriyle güçlü bağlantılarının olduğunu bildirdi.

Abdüllatif Musa liderliğindeki grubun Rafah’ta bir camide toplanarak sözde “İslam Emirliği” ilan ettiklerini kaydeden En-Nunu, “Halkın kanını helal saydılar ve Müslüman Filistin halkını tekfir ettiler” dedi.

“Akıllarını başlarına alıp teslim olmaları ve sığındıkları camiyi terk etmeleri için iknaya gelen güvenlik güçlerinin ve diğer insanların üzerine ateş açtılar” diyen En-Nunu, yaşananlardan Abdüllatif Musa’nın sorumlu olduğunu belirtti.

Filistin Hükümeti sözcüsü, Gazze’de “İslam Emirliği” ilan eden grup üyelerini silahlarını bırakmaya ve teslim olmaya davet etti.

Dün Gazze’nin Rafah kentinde Cuma namazından sonra patlak veren çatışmaların sona erdiği ve güvenlik güçlerinin tamamen duruma hakim olduğu bildirildi.

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti’ne bağlı güvenlik güçleri “Cundü Ensârillah” (Allah’ın Ensarı Askeri) grubunun silahlı üyelerinin kaçtığı son eve de baskın düzenledi.

Filistin İçişleri Bakanlığı’nın da kamu güvenliğini korumak için Rafah kentini ve hastanelerini basın mensuplarına kapattığı bildirildi.

Dün Cuma namazında Rafah kentinde bir camide toplanan Abdullatif Musa liderliğindeki silahlı grup Gazze’de “İslam Emirliği” kurduklarını ilan ederek güvenlik güçleriyle çatışmaya girmişti.

Çatışmada hayatını kaybeden ve yaralananlardan dolayı son derece üzüntü duyduklarını belirten en-Nunu grubu mensup kişilerin bir an önce silahlarıyla birlikte güvenlik güçlerine teslim olmalarını istedi. 

(Kaynak: Fiilistin Haber)

Etiketler : #Hamas'la   #çatışan   #tekfirciler   #   #siyonist   #işgalciye   #tek   #kurşun   #atmamış!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN