Hamas, Kudüs’ün savunulması için ümmetten seferberlik istedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İslam ümmetini Mescid-i Aksa, Kudüs ve mukaddes mekânlara sahip çıkmaya çağırarak, Hamas’ın direniş öncülüğü yapmaya devam edeceğini ve hiçbir zaman direniş projesinden vazgeçmeyeceğini belirtti.

20-08-2008


İslami Direniş Hareketi (Hamas), İslam ümmetinin Mescid-i Aksa, Kudüs ve mukaddes mekânlardaki hakkının; Siyonist işgalcilerin Yahudileştirme çabalarıyla ortadan kaldırılamayacağını belirterek, Hamas’ın direniş öncülüğü yapmaya devam edeceğini ve hiçbir zaman direniş projesinden vazgeçmeyeceğini belirtti.

Hamas’ın, Mescid-i Aksa’nın Siyonistler tarafından yakılmasının 39. yıldönümü nedeniyle bugün (20 Ağustos Çarşamba) yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Siyonist işgal hükümetinin, dönemlerin ve güç dengelerinin değişmesiyle Filistin halkının; Filistin toprağı, Kudüs, Mescid-i Aksa ve diğer mukaddes mekânlar üzerindeki hakkını hiçbir zaman ortadan kaldırmayacağını bilmesi gerekir. Filistin halkına karşı sürdürdüğü saldırı ve cinayetlere karşı Hamas’ın hiçbir zaman suskun kalmayacağını herkesten önce Siyonist işgal yönetiminin bilmesi gerekir.”

Siyonist işgalcilerin estirdiği teröre karşı durmak için, direnişin önünde bütün seçeneklerin açık olduğunu belirten Hamas, Kassam Tugaylarıyla diğer Filistinli gruplardan; Kudüs ve Batı Yaka’yı zorba işgalcilerin pisliğinden kurtarmak için buralara gitmeye hazırlıklı olmalarını istedi.

Mescid-i Aksa’yı yıkma projesinin, daha önce Siyonist hükümetlerin iddia ettikleri gibi bazı aşırı Yahudi veya Yahudi gruplar tarafından uygulanmadığını belirten Hamas, planın tamamıyla Siyonist hükümetler tarafından yürütüldüğünü ve bu tür terörist eylemlerin arkasında işgal devletinin olduğunu belirtti.

Hareket yayınladığı bildiride, Arap ve İslam âlemine, İslam Konferansı Örgütüne, Arap Birliğine seslenerek; Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik sorumluluklarını yerine getirmelerini, Mescid-i Aksa’nın temellerine kadar inen kazıları durdurmalarını ve Siyonistlerin her türlü zulüm ve baskılarına direnen Filistin halkına da yardım etmelerini istedi.

Arap ve İslam ülkelerindeki sivil ve resmi bütün hareket, cemaat, dernek, kurum ve kuruluşlara da seslenen hareket, Siyonist projelere karşı halka öncülük etmelerini, Siyonistlerin Mescid-i Aksa ve Kudüs’e karşı işlediği cinayetleri anlatarak insanları bilinçlendirmelerini istedi.

İslam ümmetinin bu konuda seferberlik ilan etmesini isteyen Hamas, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya destek için yürüyüşlerin yapılmasını, gösterilerin düzenlenmesini ve her türlü etkinliğin ortaya konulmasını istedi.

(Filistin Haber)

Etiketler : #Hamas   #   #Kudüs’ün   #savunulması için   #ümmetten   #seferberlik   #istedi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN