Hamas: Kudüs ciddi tehlikeyle karşı karşıya

Hamas Enformasyon Ofisi tarafından bugün yayınlanan raporda, Kudüs'teki İslami eserlerin gerçek anlamda bir tehlikeyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

19-04-2013


Batı Yaka'daki Yahudi yerleşimleriyle ilgili gelişmelerin ve yerleşimcilerin saldırılarının yer aldığı raporda, uluslararası toplumun sessizliği ve caydırıcı tepkilerin olmaması nedeniyle işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'nın ayrılmaz bir parçası olan El-Meğaribe Kapısı yolunda kazı ve yıkım faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.

Raporda ayrıca, Memenullah Mezarlığı'nın arazinin büyük çoğunluğuna el konularak "Bağımsızlık Bahçesi" adı altında park alanına dönüştürüldüğü ifade edilerek, tarihi mezarlıktan geriye sadece 25 dönüm kaldığı bildirildi.

16 Mart ile 15 Nisan arasındaki dönemi kapsayan raporda, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'nın doğu kesiminde Filistinlilere ait 1232 dönüm araziyi gasp ettiği ve El-İseviyye, Et-Tur ve Anata beldeleri sakinlerinden Filistinli vatandaşlara ait olan bu araziler üzerinde "Tevrat bahçeleri", çöp toplama merkezi ve altyapı tesisleri inşa etmeye başladığı kaydedildi.

Hamas Hareketi Enformasyon Ofisi'nin raporunda, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlileri, evlerini ve arazilerini hedef alan saldırılarına da yer verildi.

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Hamas:   #Kudüs   #ciddi   #tehlikeyle   #karşı   #karşıya   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN