Hamas: İşgalciyi Filistin’den kovmanın tek yolu direniş

Hamas Hareketi, direnişin özgürlüğe giden tek yok olduğunu bir kez daha vurguladı.

28-09-2013


İkinci İntifada'nın 13'üncü yıldönümünde basın açıklaması yapan İslamî Direniş Hareketi (Hamas), işgalci İsrail rejimini tanıyacak hiçbir anlaşma ve sözleşmeyi tanımayacağını, Filistin halkının hakkından, hukukundan ve kutsal değerlerinden de asla taviz vermeyeceğini belirtti.

Hamas Hareketi intifadanın yıldönümü nedeniyle bugün (28 Eylül Cumartesi) basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada Hamas, “İşgalci İsrail rejimini tanımaya götürecek hiçbir anlaşma ve sözleşmeyi tanımayacağız. Aynı şekilde toprağımızdan, ilkelerimizden, kutsalımızdan taviz verecek hiçbir anlaşmayı da tanımayacağız. Nehrinden denizine kadar bütün Filistin toprakları Filistinlilerindir. İşgalcinin bu toprakların bir karışında bile hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

İşgal rejimiyle sürdürülen işbirliği ve koordinasyonun işgalcinin Filistin halkına, toprağına ve kutsal değerlerine saldırmasına zemin hazırladığına dikkat çeken Hamas, Filistin direniş gruplarından Filistin halkına zarardan başka bir şey kazandırmayan ve başarısızlığı kanıtlanan müzakerelere karşı net tavır belirlemelerini istedi.

Fetih Hareketi'ne de çağrıda bulunan Hamas, düşmanla yaptığı işbirliğini kesmesini ve koordinasyona da son vermesini isteyerek, bunun yerine direnişe ve ulusal uzlaşıya dönmesi gerektiğini kaydetti.

İşgalciyi Filistin topraklarından çıkarmanın tek yolunun direniş olduğunu belirten Hamas, “Başta silahlı direniş olmak üzere bütün direniş seçenekleri işgalciyi bu topraklardan çıkarmanın tek stratejik yoludur. Batı Yaka ve Kudüs’te her türlü insanlık dışı baskıyı yapan, Filistin halkına karşı ırkçı tutumu sürdüren ve her türlü zulmü reva gören işgalcinin yaptığı cinayetlere verilecek en uygun misilleme de budur. Güçle alınan ancak güçle geri verilir” diyerek ilkeli tavrını bir kez daha yineledi.

(FİEM)

Etiketler : #Hamas:   #İşgalciyi   #Filistin’den   #kovmanın   #tek   #yolu   #direniş   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN