Hamas: El Fetih'in bir kopyası olmayacağız

Hamas liderlerinden Mahmud Zahar, İsrail ile masaya oturan El Fetih'in bir kopyası olmayacaklarını bildirdi.

12-11-2011


Zahar, Gazze'de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Hamas'ın İsrail ile müzakereler yapmayacağını söyledi. El Fetih ile uzlaşma görüşmelerine de değinen Zahar, ''Fetih'in bir kopyası olmak için uzlaşma aradığımızı söyleyenler yanılıyor. Bizim tek tercihimiz İslam yoludur. Elde ettiğimiz o kadar zaferden sonra Filistin'in özgürlüğe kavuşması daha da yakın'' dedi. Zahar, Hamas'ın halkın kendi temsilcilerini kendileri seçebilmesi için seçim yapılmasını istediğini söyledi.

Zahar, El Hayat gazetesine yaptığı açıklamada ise, Hamas'ın İsrail ile doğrudan ya da dolaylı görüşmeler yapmadığını, ancak esir takası sırasında belirli bir amaç doğrultusunda dolaylı görüşmeler yapıldığını ifade etti. Hamas'ın sadece insani yardım konularında İsrail ile dolaylı da olsa görüşmeler yapacağını belirten Zahar, ''Ne için müzakere yapalım? Ebu Mazen'in (Mahmud Abbas) başarısızlıklarını tekrar mı edelim?'' ifadesini kullandı. İsrail ile görüşmeler olduğu yönündeki haberleri de yalanlayan Zahar, iddiaların 'saçma' olduğunu söyledi.

Abbas - Meşal görüşmesi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas lideri Halid Meşal, bu ayın sonuna doğru bir araya gelecek. Görüşmede, Abbas'ın mümkün olan en kısa sürede seçim yapılmasın da içinde olduğu birçok konu ele alınacak. Görüşme, mayıs ayında imzalanan, teknokratlardan oluşan bir geçiş hükümeti kurulması ve bir sene içinde seçime gidilmesini öngören anlaşmadan sonra ilk toplantı olacak.

Ancak İsrail, Hamas'ı da içeren bir hükümet ile görüşmeler yapmayı reddediyor. Hamas ise, İsrail'in varolma hakkını kabul etmesi yönündeki çağrılara olumlu yanıt vermiyor.

Hamas, 2006 yılında yaplan seçimlerde büyük bir başarı kaydetmiş, ancak El Fetih'in görevi devretmek istememesi üzerine iki taraf arasında çatışmalar çıkmış, Hamas 2007'de Gazze'yi kontrol etmeye başlamıştı. O tarihten beri Ramallah ve Gazze olmak üzere iki başlı bir görüntü veren Filistin'de seçimler de bir türlü yapılamamıştı.

(Kaynak: dünya Bülteni)

Etiketler : #Hamas:   #El   #Fetih'in   #bir   #kopyası   #olmayacağız   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN