Hamas: Direnişin zaferini taçlandıracak bir ateşkes yaptık

Hamas, Filistin halkının direnişini ve zaferini taçlandıracak bir anlaşmaya varıldığını duyurdu.

26-08-2014


Hamas, Filistin halkının direnişini ve zaferini taçlandıracak bir anlaşmaya varıldığını duyurdu. Hamas'ın, 'uzun süreli ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığını' duyurmasının ardından Siyonist rejimden beklenen açıklama geldi.

Siyonist Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır'ın önerdiği kalıcı ateşkesi kabul ettik" dedi. Palmor, ateşkesin şartları ve detaylarını daha sonra paylaşacaklarını belirtti.
 
Öte yandan siyonist basında çıkan hükümet kaynaklı haberlerde, ateşkesin bu akşam 19:00'da yürürlüğe girdiğini, Gazze'ye insani yardımların geçişi ve Filistinli balıkçıların Gazze açıklarında avlanma alanının ilk etepta 3 milden 6 mile çıkarılması konularında mutabık kalındığı, Hamas'ın önceki görüşmelerdeki talepleri olan Gazze limanı ve havaalanı gibi taleplerinin gelecek günlerde yapılacak müzakerelerde görüşüleceği yönünde haberlere yer verildi.
Anlaşmanın ardından Gazze'de Filstinliler ellerinde Hamas ve el-Fetih bayrakları ile yollara dökülürken, İsrail tarafında da "televizyonlarda genel bir memnuniyetin hakim olduğu" görülüyor.
 
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistinli gruplar ile siyonist işgal rejimi arasında kalıcı ateşkesin sağlandığını açıklamıştı.
 
(Filistin Enformasyon Merkezi / AA)

 

Etiketler : #Hamas:   #Direnişin   #zaferini   #taçlandıracak   #bir   #ateşkes   #yaptık   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN