Hamas: Batı Şeria'da siyonist işgal rejimi ile kapsamlı bir çatışma yaklaşıyor

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Batı Şeria'da işgal güçleriyle kapsamlı ve doğrudan çatışmanın gün be gün yaklaştığını ifade etti.

13-03-2019


İslami Direniş Hareketi Hamas, Batı Şeria'da işgal güçleriyle kapsamlı ve doğrudan çatışmanın gün be gün yaklaştığını ifade etti.

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Hüsam Bedran, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da yaptığı açıklamada, “El-Halil’de bir şehit, Selfit’te bir başka şehit. Mescid-i Aksa’da çatışmalar sürüyor. Cezaevleri kaynamaya devam ediyor” dedi.

Siyasi ufkun belirsiz olduğuna ve ekonomik durumun kötüye gittiğine dikkat çeken Bedran, bütün bunların direnişe eğilimi artırdığını söyledi.

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapatmasına, cemaati ve görevlileri şiddet kullanarak dışarıya çıkarmasına işaret eden Bedran, Mescid-i Aksa’nın daima kıvılcım olduğunu belirtti.

İşgal güçleri dün Batı Şeria'da yaşanan çatışmalarda Filistinli iki genci şehit etti.

İşgal güçleri dün El-Halil kentinde 27 yaşındaki Yasir Fevzi Eş-Şuveyki’yi askeri kontrol noktasında bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla ve Selfit kentinde de 23 yaşındaki Muhammed Şahin’i çatışmalar sırasında yargısız infazla şehit etti.

Etiketler : #Hamas:   #Batı   #Şeria'da   #siyonist   #işgal   #rejimi   #ile   #kapsamlı   #bir   #çatışma   #yaklaşıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN