Hama'da yine katliam: 130'dan fazla ölü

1982 katliamının kenti, ülkedeki en büyük protestoya imza attı; 50 binden fazla kişinin rejime karşı sokağa çıktı. Baas güvenliği halka yine ateş açtı. Onlarca ölü var...

04-06-2011


Hama'da 50 bin kişi Cuma namazı sonrası gösteri yapmaya başladı. Tekbirlerle yürüyüen on binler "Halk Sistemin Değişmesini İstiyor!", "Esed Git!", "Lai İlahe İllallah" ve "Hürriyet" sloganları atıyor.

Suriye'nin Hama kentindeki gösteriye güvenlik güçleri sert bir şekilde müdahale ediyor: Şu ana kadar ölenlerin sayısının 100'ü geçtiği ve 70 kişinin isminin tespit edildiği bildirildi.

Baas rejimi güçlerinin halka önce keskin nişancılarla ateş açtıkları, ardından göstericileri rastgele taradıkları ifade ediliyor.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Rami Abdurrahman, bunun rejim karşıtı protestoların başladığı mart ortasından bu yana Hama'da düzenlenen en büyük gösteri olduğunu belirtti.

Abdurrahman, güvenlik güçlerinin göstericilerin üzerine ateş açtığını, bazı kişilerin de yaralandığını ifade etti. 

Suriye'nin birçok kentinde de gösterilerin düzenlendiği bildiriliyor.

Hama 1982 yılında Hafız Esed kuvvetlerinin üç gün boyunca tank ve uçaklarının bombardımanına sahne olmuş ve yaklaşık 40 bin kişi hayatını kaybetmişti. 

(Kaynak: Haksöz Haber) 

Etiketler : #Hama'da   #yine   #katliam:   #130'dan   #fazla   #ölü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN