Hama'da katliam: 130 ölü

Suriye Genel Devrim Konseyi, Hama'ya bağlı Akrab köyünde 130 kişinin Esad güçleri tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

12-12-2012


Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Suriye yönetimine bağlı birliklerin Hama'nın Hula beldesine bağlı Akrab köyüne saldırısında, çoğu Nusayri ailelerden olmak üzere 130 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) açıklamasında, Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı güçlerin Hama'nın Hula beldesine bağlı Akrab köyüne düzenlediği silahlı saldırıda, "6 bin nüfuslu köyde 2000 kadar Nusayri'nin yaşadığı, yönetime bağlı birlikler ve Şebbiha milislerinin baskınında sığınaklarda bulunan çoğunluğu Nusayrilerden oluşan 130 kişinin infaz edildiği" ifadesine yer verildi.

Rejime bağlı birliklerin saldırısında yaralanan çok sayıda kişinin Akrab köyü yakınındaki sahra hastanesinde tedavi altına alındığı, hastaneye kaldırılan köylüleri taşıyan araçların da Şam yönetimine bağlı güçlerce hedef alındığı kaydedildi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Hama'da   #katliam:   #130   #ölü   
YORUMLAR
  • murat güneş   13-12-2012 16:32

    yani nusayri hükemet nusyarileri öldüryor.inandırıcı mı?halbuki bütün bağımsız kaynaklarda esadı bir ara tuncelili bile yaptılar türkiye de bir mezhep argümanına hapsetmek için.oysaki bütün bağımsız kaynaklar öso ya bağlı grupların öldürdüklerini doğrularken muhafazakarlar nedense gölzerini kör etmişler.inançlı insanlar nedense inaçsızlaşmışlar.d ahada garibi türkiyede bütün israil basını ful çalışırken sana haber ajansı laik rejim engelen di boşuna mı yani?buna karşın siyonist medya aynı sistem tarafından besleniyor. kimin eli kimin cebinde belli değil bu memlekette...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN