Halk cenaze törenlerinde, HDP'liler PKK halayında

Kanlı tedhiş örgütü PKK'nın çözüm sürecini sabote etmesi sonucu başlayan çatışmalar sürüyor. Bu çatışmalarda hergün iki tarafta da gariban halkın çocukları hayatını kaybediyor. Anadolu'nun her yerinden yine Türkçe ve kürtçe ağıtlar yükseliyor. HDP ve DBP'nin çeşitli Doğu il ve ilçelerinde düzenlediği PKK kutlamalarında canlı müzik eşliğinde halaylar çekildi.

16-08-2015


İslam ve Hayat

Kanlı tedhiş örgütü PKK'nın çözüm sürecini sabote etmesi sonucu başlayan çatışmalar sürüyor. Bu çatışmalarda hergün iki tarafta da gariban halkın çocukları hayatını kaybediyor. Anadolu'nun her yerinden yine Türkçe ve kürtçe ağıtlar yükseliyor.

İşte böyle bir konjonktürde, hem PKK'ya destek verip hem de aynı zamanda sözde barış kelimesini ağzından düşürmeyen HDP'liler insanlık dışı gerçek yüzlerini bu kez de PKK'nın Türkiye topraklarında silahlı saldırılara başlamasının yıldönümünü kutlama gerekçesiyle gösterdiler.

HDP ve DBP'nin çeşitli Doğu il ve ilçelerinde düzenlediği PKK kutlamalarında canlı müzik eşliğinde halaylar çekildi.

Bu yerleşim yerlerinden biri de Cizre'ydi. Cizre'nin Cudi, Nur, Yafes ve Sur mahallelerinde düzenlenen kutlamalarda DBP ve HDP yöneticileri canlı müzik eşliğinde halay çekip oynarken, ilçenin dört bir yanından silah sesleri yükselmeye başladı.

Kutlamalara Cizre Belediye Eş Başkanları Leyla İmret ve Kadir Konur, DBP ve HDP ilçe Başkanları ve ilçe örgütü temsilcileri de katıldı. İlçenin bir çok mahallesinde yapılan kutlamalarda Cizre Belediye Eş Başkanları Leyla İmret ve Kadir Konur, DBP ve HDP vatandaşlarla birlikte halay çekip oynadı.

 

Etiketler : #Halk   #cenaze   #törenlerinde   #   #HDP'liler   #PKK   #halayında   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN