Halep’teki kilit havaalanı muhaliflerin elinde

Suriye'nin Halep kentinde bulunan Minnigh Askeri Havaalanı'nın büyük bir bölümünün muhaliflerin eline geçtiği bildirildi.

25-04-2013


Suriye’de üç yıldır devam eden savaşta ilk kez Halep’te bulunan Minnigh Askeri Havaalanı’nda çatışma çıktı.

Havaalanını aylardır kuşatan muhalifler daha önce de ülkenin kuzeyindeki en önemli askeri noktayı ele geçirme girişiminde bulunmuş ancak yenilgiye uğramıştı. Özgür Suriye Ordusu ile Esed’e bağlı birlikler arasında yoğun çatışmaların devam ettiği, şu ana kadar Suriye Ordusu’na mensup 9 askerin öldüğü ve askeri havaalanının büyük bir bölümünün muhaliflerin eline geçtiği bildirildi.

Başkent Şam’da da karşılıklı saldırılar devam ediyor. Devlet televizyonunun haberine göre çarşamba günü 7 muhalif rejim güçlerince öldürüldü, en az 25’i de yaralandı.

Diğer yandan Lübnanlı selefi liderlerin cihad çağrısına muhaliflerden ret cevabı geldi. Özgür Suriye Ordusu iç savaşa yabancıların katılmasını istemediklerini, savaşçı değil silaha ihtiyaçları olduklarını duyurdu.

Halep’te pazartesi günü kaçırılan Ortodoks piskoposların akıbetine dair ise farklı bilgiler geliyor. Kimi kaynaklar piskoposların hala kayıp olduğunu belirtiyor, diğerleri ise serbest bırakıldığını iddia ediyor.

(Kaynak: Euronews)

Etiketler : #Halep’teki   #kilit   #havaalanı   #muhaliflerin   #elinde   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN