Halep katliamında can kaybı 61'e, yaralı sayısı 133'e çıktı

Suriye'nin Halep ili direnişçilerin kontrolündeki semtlere dün öğleden bu yana gerçekleştirilen yoğun hava saldırıları sonucu hayatını kaybeden sivil sayısı 61'e, yaralı sayısı 133'e çıktı.

17-11-2016


Halep'teki sivil savunma yetkililerinden Bibers Mişal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Rus savaş uçaklarının Halep'in batısındaki Batebo beldesi yerleşim yerine nüfuz edici bombayla saldırdı. Bombardıman'da 25 ev yerle bir oldu. Sivil savunma ekipleri yıkılan evlerin enkazları altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor.'' dedi.

Söz konusu beldeye düzenlenen saldırılarda 19 kişinin yaşamını yitirdiği, 50 kişinin yaralandığına işaret eden Mişal, ''Rus ve rejime ait savaş uçakları Halep'in doğu kesimlerinde yönetim karşıtlarının denetimindeki semtlere düzenlediği hava saldırılar sonucunda hastaneler yaralılarla doldu. Çok sayıda sahra hastanesi acil kana ihtiyaç duymakta. Tıbbi malzeme ve ilaç eksikliğinden dolayı bazı yaralıların durumu ciddi.'' ifadesini kullandı.

''Halep'te Muhalif Bölgelere Yağmur Yerine Bombalar Yağıyor''

Bu arada Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Ebu Yusuf, 'Rus ve Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının kenti nüfuz edici bomba, vakum, misket ve varil bombalarıyla sabahtan bu yana saldırıyor.'' diye konuştu.

Saldırıların hepsinin yerleşim yerlerine düzenlendiğine vurgu yapan Yusuf, rejimin ablukası nedeniyle muhalif bölgelerde insani durumun her gün kötüleştiğine değindi.

Yusuf, şunları kaydetti:

''İnsanları ablukaya alacaksınız ondan sonra başlarına bombalar yağdıracaksınız. Bu olacak şey değil. Bu insan hakları ihlaline girer. Halep'te bir dram yaşanıyor ve bu kimsenin umurunda değil. Batı'da olsaydı, tüm dünya ayağa kalkardı.''

Daha önce son 24 saatte yapılan hava saldırılarında ölen sivil sayısının Şear semtinde 22, Sukkeri'de 13, Ensari'de 4'e çıktığı, Dahret Avad'ta 2 ve Bab Neyrab'ta da 1 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

AA

Etiketler : #Halep   #katliamında   #can   #kaybı   #61'e   #   #yaralı   #sayısı   #133'e   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN