Günümüz Müslümanlarının ahlâki zaafları ve tedbirler

“Ya Hakkı konuşacağız ya da susacağız” diyen Sabiha Ateş Alpat “ bu kadar nefis terbiyesinden uzak kalarak nefsi besleyen bizlerin maalesef temiz kalması mümkün değil. Nefislerimiz çok temiz diye mi sanal alemin sanal adamlarının iki kelimesine kanan kadınlarımız ve sanal kadınların iki kelimesine kanan erkeklerimiz var

19-01-2016


Zamanın Zeynebi Duyarlı Hanımlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Yazar Sabiha Ateş Alpat Medeniyet Vakfı Ankara Şubesi’nde “Günümüz Müslümanlarının Ahlâki Zaafları ve Tedbirler” konulu konferans verdi.

“Ben Allah’ın rızasını istiyor muyum?” sorusunu her Müslüman hanımın kendisine sorması gerektiğini söyleyen Sabiha Ateş Alpat, “eğer cevabımız evet ise değişime hazır olmalıyız. Çünkü Allah’ın razı olmadığı hususları bünyemizde taşıdığımız sürece bizden razı olmaz” dedi.

Allah’ın Ali İmran Suresi 31. Ayetinde “(Resûlüm! ) De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.” Şeklinde buyurduğunu değerlendiren Sabiha Ateş Alpat “İslam üç ana temel üzerine kurulmuştur. İman, Amel ve Ahlak. Eğer iman direğinde bir sıkıntı var ise kişi Müslüman değildir. Eğer amel direğinde bir sıkıntı varsa kişinin imanı sağlamda değil her an yıkılabilir. Eğer ahlak direğinde bir sıkıntı var ise kişi hemen dinden çıkmamakla birlikte iman ve ameline sirayet ederek direkleri topyekün sıkıntıya sokar.” Dedi.

Nasıl ki fiziki ve biyolojik rahatsızlıklar tedavi edilmezse kronikleşerek insana bir sıkıntı vesilesi olacağına ve nefsin zaaf yolundaki hastalıklarını da  Kur’an ve Sünnete uygun tedavi edilmemesi durumunda kronikleşirek  iman konusunda kişiyi sıkıntıya götürmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İslami usuller uygulanmadan nefsin terbiye edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Sabiha Ateş Alpat “ Bunun için bizim Rasulullah(sav)’i çok iyi tanımamız lazım. Sahabe O’nu nasıl takip ettiyse bizlerde O’nun ayak izlerinden ayrılmamamız gerekiyor. Bir hadisi aktarmak isterim, Üç kişilik bir grup Peygamber Efendimizin (sav) ibadetinden sordular. Kendilerine anlatılınca Onlardan birisi: “Ben geceleri hep namaz kılacağım ve hiç uyumayacağım.” dedi. Diğeri: “Ben bayram günlerinden başka tüm seneyi oruçlu geçireceğim ve hiç ara vermeyeceğim” dedi. Öbürü: “Ben de kadınlardan ayrı bir yere çekileceğim ve hiç evlenmeyeceğim” dedi. Rasulullah Efendimiz (sav) gelince bunları çağırttı ve dedi ki: “Şöyle şöyle konuşanlar sizler misiniz? Haberiniz olsun; Allah’a andolsun ki, ben sizin Allah’tan en çok korkanınızım ve sizden daha çok takva sahibiyim. Fakat ben bazen oruç tutar, bazen ara veririm. Geceleri namaz da kılarım, istirahat için uyurum da. Benim sünnetim budur. Kim benim sünnetimden yüz çevirirse benden değildir.” Bu hadisten de anlayacağımız üzere Nefsi terbiye ederken şeytanın bizleri Allah ile aldatmasına izin vermemeliyiz” dedi.

“Ya Hakkı konuşacağız ya da susacağız” diyen Sabiha Ateş Alpat “ bu kadar nefis terbiyesinden uzak kalarak nefsi besleyen bizlerin maalesef temiz kalması mümkün değil. Nefislerimiz çok temiz diye mi sanal alemin sanal adamlarının iki kelimesine kanan kadınlarımız ve sanal kadınların iki kelimesine kanan erkeklerimiz var. Üzülerek dile getireyim sanal alemde bu şekilde nefsine yenik düşen kişiler bizim gibi bilinçli insanlar.” şeklinde sözlerine devam etti.

Nefsin kişinin kendisinden çok karşısındakine dikkat ettiğine dikkat çeken Sabiha Ateş Alpat “büyüklerimizin bununla ilgili güzel bir sözü var kendi gözündeki sopaya değil, elin gözündeki çöpe dikkat çekiyor. Kendimize soralım ümmetin içinde bulunduğu durumdan sorumlu kim? Cevap “ben” bakınız “biz” değil, sadece “ben” dedi.

Geniş katılımla gerçekleşen konferansın ardından konu ile alakalı soruları cevaplandıran Sabiha Ateş Alpat katılımcılara teşekkürlerini ileterek konferansa son verdi.

Etiketler : #Günümüz   #Müslümanlarının   #ahlâki   #zaafları   #ve   #tedbirler   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN