Güleryüzlü katil Obama çok açık konuştu

Soykırımcı ABD'nin geçen hafta Batı Afganistan'da Balabölük'te havadan yaptığı katliamın bilançosu netleşti. Afgan köylülerin ifadelerine göre katliamda 140 Afganlı can verdi ve bunun 93'ünü çocuklar 25'ini ise kadınlar oluşturuyor.

14-05-2009


Türkiye'ye yaptığı ziyaret bazı muhafazakâr yayın organlarında büyük heyecana sebep olan ABD'nin yeni başkanı Barack Obama, Afganistan'da yine çok açık konuştu. Soykırımcı ABD'nin geçen hafta Batı Afganistan'da Balabölük'te havadan yaptığı katliamın bilançosu netleşti. Afgan köylülerin ifadelerine göre katliamda 140 Afganlı can verdi ve bunun 93'ünü çocuklar 25'ini ise kadınlar oluşturuyor. 

Afgan yetkililer tarafından açıklanan "Ferah ili, Balabölük bölgesi bombardımanında şehit olanlar" listesinde, ölenlerin isimleri, yaşları ve baba adları yer alıyor.

Listeye göre ölenlerin en küçüğü sekiz günlük bir bebek olan Seyid Musa. Listede, 18 yaş altında 55 kız ve 40 erkeğin ismi var. Ölenlerin sadece 22'si 18 yaşın üstündeki erkeklerden oluşuyor.

Ölenlerin sayısı hakkındaki tartışma Afganistan'ın ABD kuklası Devlet Başkanı Hamid Karzai ile Washington arasındaki ilişkileri yeniden germişti! ABD Başkanı Obama ve Dışişleri Bakanı Clinton, Karzai'den özür dilemişlerdi.

Amerikan televizyonlarına konuşan Karzai, ABD bombardımanının durması çağrısında bulunmuştu. ABD ise sivil kayıplara rağmen, katliamları sürdürmeye kararlı olduğunu açıklayarak Karzai'nin çağrısını reddetmişti.

Karzai, CNN'deki konuşmasında, Washington'ın, sivillerin yaşadığı köyleri vurmak haricinde yeni bir taktiğe gereksinimi olduğunu söylemişti. Hava saldırılarını kabul edilemez bulan Karzai, sivillerin evlerinde ve köylerinde terörizmin bulunamayacağını vurgulamıştı.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Güleryüzlü   #katil   #Obama   #çok   #açık   #konuştu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN