Guantanamo'da 100 mahkum açlık grevinde

Guantanamo Hapishanesi'nde açlık grevine giden Müslüman mahkumlardan bazılarının durumunun kritik seviyede olduğu açıklandı.

12-03-2013


Guantanamo Hapishanesi'ndeki mahkumların Kuran mushafları ve kişisel eşyalarına el konması üzerine başlattığı açlık grevi devam ediyor.

Mahkumların avukatları tarafından yapılan açıklamada açlık grevine katılanların durumunun kötüye gittiği ve kritik seviyeye yaklaştığı belirtildi. Verilen bilgiye göre bazı mahkumlar kan tükürüyor ve bilinç kaybı yaşıyor.

Hapishane'de kalan 130 Müslüman mahkumun hemen hemen tamamının açlık grevine katıldığı, yalnızca yaşlı ve hasta mahkumların greve katılmadığı kaydediliyor.

Guantanamo'daki mahkumların açlık grevine gitme kararı Mart ayının başlarında mahkum avukatları tarafından açıklanmıştı. Açlık grevine hapishane yönetiminin mahkumların Kuran-ı Kerim mushafları, aile fotoğrafları, mektupları ve dini kitapları gibi kişisel eşyalarına el konması sebep olmuştu.

Öte yandan hapishane yönetimi ise konuyla ilgili ilk açıklamasının aksine açlık grevini doğruladı. Yönetim, açlık grevinin büyük olmadığını, yalnız dokuz mahkum tarafından yapıldığını ve bunların beşinin hapishane görevlileri tarafından zorla beslendiğini söyledi.

Guantanamo Cezaevi'nde 166 mahkum kalıyor. Bu mahkumların hemen tamamı Müslüman ve Ortadoğulu. Mahkumlar, 2005 yazında da açlık grevi eylemi başlatmış, ancak yetkililerin zorla yemek yedirmesi üzerine eylemleri yarıda kalmıştı.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Guantanamo'da   #100   #mahkum   #açlık   #grevinde   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN