Gençlerimize sahip çıkıyor muyuz?

Siyeri incelediğimizde ilk iman eden Müslümanların büyük çoğunluğunun gençlerden oluştuğunu görüyoruz. Mesela iman ettiğinde Ali b. Ebi Talip henüz 10 yaşlarında iken Zeyd b. Harise 15; Abdullah b. Ömer 13; Sad b. Ebi Vakkas, Abdurrahman b. Avf, Talha b. Ubeydullah ve Erkam b. Ebi’l-Erkam 17; Musab b. Umeyr 18-20 arası; Cafer b. Ebi Talib ise 22 yaşlarında idiler.

28-06-2022


Yine siyeri incelediğimizde ilk iman eden Müslümanların büyük çoğunluğunun gençlerden oluştuğunu görüyoruz. Mesela iman ettiğinde Ali b. Ebi Talip henüz 10 yaşlarında iken Zeyd b. Harise 15; Abdullah b. Ömer 13; Sad b. Ebi Vakkas, Abdurrahman b. Avf, Talha b. Ubeydullah ve Erkam b. Ebi’l-Erkam 17; Musab b. Umeyr 18-20 arası; Cafer b. Ebi Talip’te 22 yaşlarında idiler.

Bu gençlerin bir kısmı köle oldukları halde kimseden çekinmeden iman ettiler. Hele o gün iman etmek işkenceye uğramayı, sevdiklerini kaybetmeyi göze almak demekti. Nitekim Ammar, gencecik yaşında anne ve babasını gözlerinin önünde kaybetmişti. Ammar’ın Annesi ve Babası Allah’a iman ettikleri ve bu imandan dönmedikleri için şehid olmuşlardı. Bu, Ammar için büyük bir imtihandı fakat o bu imtihanı kazanmıştı.

Hasan Taştekin'in makalesini okumak için tıklayınız

Etiketler : #Gençlerimize   #sahip   #çıkıyor   #muyuz?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN