Genç Birikim'in Kasım sayısı çıktı

15 yıldır yayın hayatında önemli bir misyon üstlenen Genç Birikim Dergisi162. sayısı da yine dopdolu.

13-11-2012


Genç Birikim Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Araştırmacı-Yazar Ali Kaçar’ın “Düne kadar laikliği, demokrasiyi ve batıcılığı tu kaka ederek reddedenlerin, bugün ne yazık ki, kitlelere kan ve gözyaşı getirmekten başka bir şeye yaramayan bu kavramlara sarılmaları trajikomik bir olaydır.” dediği “Kemalizm’den PKK’ya Vesayetçi Zihniyet” başlıklı yazısı önemsenmesi gereken bir çalışma.

“Esad rejimi tarihin yok olması için yakıp yıkarken, Türkiye gibi ülkelerde de bazı yerel yönetimler güya yenilik ve imar adına restorasyon çalışmaları-yenileme çalışmaları yapıyorlar.”

şeklinde belirttiği “Karışık Bir Yazı” adlı yazısında Süleyman Arslantaş karışık zihinlere tercümanlık yapıyor.

Ömer Faruk ÇAKICI’nın “Arap Baharı ve Suriye Üzerine Bir Değerlendirme” adını verdiği yazısında “Laikler tabiidir ki laiklik rejimini isteyecekler. Demokratlar tabiidir ki demokrasi rejimini isteyecekler. Fakat bizler Müslüman olduğumuzdandır ki İslam rejimini istemeliyiz.”sözleri dikkat çekici nitelikte. 

Ayrıca Celal SANCAR’ın  BBC’den Aktardığı “Halep’in Baharat Kokulu Camisi: Emevi Camii”,  Abdullah METİN’in Alia BRAHIMI’den çevirdiği “Suriye’de Alacakaranlık”, İsmail CEYLAN’ın Bill QUIGLEY’den çevirdiği “ABD Başkan Adaylarının Görmezden Geldiği 15 Mesele”,Ubeydullah TOPRAK’ın “Cihâd’ın Babası: Şehîd Abdullah Azzam (Rh.A)”, Mehmet SILAY ve Şükrü CAN’ın “Arakan Mültecileriyle On Gün”, Muhammed İMAMOĞLU’nun “Rüya Hakkında Neler Biliyoruz? Rüya İle Amel Edilir Mi?” ve Zehra Göçkün ADİLOVİC’in “Hikâye Diken Kadın” başlıklı yazıları okunmaya değer diğer yazılar.

(Haber: Fatih Pala)

www.gencbirikim.net

İlkiz Sk. 22 Sıhhiye/Ankara

Tel: 0312.229 67 18

Etiketler : #Genç   #Birikim'in   #Kasım   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN