Genç Birikim dergisinin Aralık 2021 sayısı çıktı

Gündemdeki konu ve olayları İslamî bakış açısıyla yorumlayan Genç Birikim dergisinin Aralık 2021 sayısı çıktı.

15-12-2021


Araştırmacı-yazar Ali KAÇAR, “Cumhuriyetin İlanının Hatırlattıkları-II” başlıklı yazısında, Cumhuriyetin ilk yıllarında yaşanmış ve gizli kalmış bazı tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkarmış.
 
Bu ay, dosya konusu “İnsan ve Müslüman Olarak Hayatımızda Zaman Bilinci ve Zamanın Önemi” olarak belirlenmiş. Dosya konusu çerçevesinde yazarlarımız; Haydar Özalp, Taşkın Önel ve Fatih Pala “zamanın önemini” değişik açılardan ele almışlar.
 
Dergide, ayrıca Yasin Tekin’in “Akla Gelen-7: Vehn (Gevşeklik/Zaaf)”, Cefai Demirel’in “Dünyayı İslam’ın Sevgisi Kurtaracak”, Emrah Doğru’nun “Akıllı ve Aciz Kişi”, Yusuf Keleş’in “Dünyanın En Büyük Açık Hava Hapishanesi: Doğu Türkistan”  başlıklı yazıları, yine Fatih Pala’nın, 21 Kasım tarihinde gerçekleştirilen “Türkiye’de İslamî Dergiciliğin Dünü Bugünü” Panelindeki “Türkiye'de 1908-1950 Yılları Arası İslami Dergicilik” başlıklı sunumu, Mustafa Sarıca’nın “Dünyevileşme” başlıklı şiiri ve İsmail Ceylan’ın “Bosna’dan Afganistan’a Uzanan Batılı Emperyal Terör” başlıklı çevirisi yer almış.
 
Biz de sizlere bir Genç Birikim dergisi alarak okumanızı tavsiye ediyor ve dergiye, yayın hayatında başarılar diliyoruz.
 
www.gencbirikim.net

Etiketler : #Genç   #Birikim   #dergisinin   #Aralık   #2021   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN