Gazzeli artık tek tek ölüyor

Filistin Sağlık Bakanlığı, hasta olan iki Filistinlinin dışarıda tedavi olmalarının engellenmesi üzerine bugün vefat ettiklerini belirterek, bu iki hastanın vefat etmesiyle kuşatma kurbanlarının sayısının 300’ü bulduğunu ifade etti.

10-03-2009


Filistin Sağlık Bakanlığı bugün (10 Mart Salı) yaptığı açıklamada, hasta olan iki Filistinlinin dışarıda tedavi olmalarının engellenmesi üzerine bugün vefat ettiklerini belirterek, bu iki hastanın vefat etmesiyle kuşatma kurbanlarının sayısının 300’ü bulduğunu ifade etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı bugün konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada şu bilgiler verildi: “Kuşatma şehitleri kervanına Rafah’tan Fadi Semir Ebu’n-Neca (21) ile İbrahim Adhir de katıldı. Her iki hasta da gereken bütün evraklara sahip olmalarına rağmen, tedavi olmaları için dışarı çıkmalarına müsaade edilmedi.”

Bakanlığın açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı: “Bu iki hastanın vefat etmesiyle barbar kuşatma kurbanlarının sayısı 300’e ulaşmış oldu. Mart ayında dokuz hasta vefat etti. Gazze’de yeterli imkânlara sahip olmayan hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde kalan hastaların dışarıda tedavi olmalarına izin verilmemesi durumunda tedavi bekleyen yüzlerce hasta aynı akıbeti yaşayabilir. Sağlıksız koşullarda kalan ve gereken tedavi imkânından mahrum olan bu insanların kurtarılması için sınır kapılarının bir an önce açılması gerekir.”

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Gazzeli   #artık   #tek   #tek   #ölüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN