Gazze yolcuları Antalya'da buluşuyor

İHH İnsani Yardım Vakfının öncülüğünde "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" parolasıyla Gazze ambargosunu denizden aşmayı hedefleyen organizasyona katılacak olan yolcular Antalya’da toplanmaya başladı.

25-05-2010


Yaklaşık 50 ülkeden binlerce sivil toplum kuruluşu ve aktivistin destek verdiği Yardım filosunda Türkiye'den 3, Yunanistan'dan 1, İrlanda'dan 1, İngiltere'den 2, Cezayir'den 1 ve Kuveyt'ten 1 olmak üzere toplam 9 gemi bulunuyor.

Antalya Kepez spor salonunda toplanan Gazze yolcuları beraberliklerinin ilk gününü tanışarak ve gemi yolculuğunda dikkat etmeleri gereken konuları konuşarak geçirdiler. Gazze yolcularına hitaben bir konuşma yapan İHH İnsani Yardım Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in tehditlerine boyun eğmeyeceklerini, İsrail'in Aşkelon ve Mısır'ın Ariş limanlarına değil, gemileri Gazze limanına ulaştırabilmenin tek hedefleri olduğunu söyledi.

Bu çalışmayı yürütürken tek amaçlarının Gazze ambargosunun kalkması ve Gazze halkının kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak olduğunu belirten Yıldırım, "biz yardımlarımızı Filistin halkına götürüyoruz, biz insani yardım taşıyoruz" mesajını ısrarla vurguladı.

Bu süreçte zamanın uzayabileceğini buna karşılık sadakatle yolcuların sabretmeleri gerektiğini hatırlatan Bülent Yıldırım, "Gazze halkı bizleri bekliyor, tekne ve sandallarla bizi karşılamak için hazırlık yapan bu halkın sevinicini görmek, Filistinli Ayşe, Muhammed ve Ömer'in mutluluğuna tanık olabilmenin heyecanıyla direnmeliyiz" dedi.

Kafile, 22.Mayıs'da İstanbul'dan yola çıkan Mavi Marmara gemisiyle 1-2 güne kadar Antalya'dan Gazze'ye doğru yol alacak.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Gazze   #yolcuları   #Antalya'da   #buluşuyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN