Gazze yine elektriksiz kaldı

Gazze’de yakıtın tükenmesiyle dün (09 Nisan Cuma) ana elektrik santrali tamamıyla durdu. Uzmanlar elektriklerin kesilmesi sebebiyle Gazze’de büyük bir felaketin kapıda olduğu uyarısında bulunuyor.

10-04-2010


Gazze’de yakıtın tükenmesiyle dün (09 Nisan Cuma) ana elektrik santrali tamamıyla durdu. Uzmanlar elektriklerin kesilmesi sebebiyle Gazze’de büyük bir felaketin kapıda olduğu uyarısında bulunuyor.

Filistin Enerji İdaresi bugün yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada şunlar ifade edildi: “Gayri meşru Feyyad hükümetinin ana santral için gereken 2200 metreküp yakıtı 750 metreküpe indirmesinin ardından Gazze’deki elektrik santralinin bütün üniteleri bugün sabah saat 08 itibariyle tamamıyla durdu.”

Açıklamada ayrıca santralin durmasıyla Gazze’deki sağlık, içme suyu ve atık su altyapılarının zarar göreceğine dikkat çekilerek, bunun büyük bir insanlık felaketine neden olacağı ifade edildi.

Han Yunus ve orta bölgedeki iki santral ise daha önce işgal rejiminin Gazze’ye yakıt girişini engellemesi yüzünden durmuştu. Son olarak ana santralin de durması Gazze’deki halkın hayatını cehenneme çevirecektir.

Siyonist işgal yönetimiyle onun uzantısı durumundaki Feyyad hükümetinin, Gazze’yi besleyen elektrik santralleri için gereken yakıtı göndermemeleri veya kısıtlı göndermeleri nedeniyle Gazze büyük sıkıntılar çekiyor.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Gazze   #yine   #elektriksiz   #kaldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN