Gazze'ye yönelik saldırılarda katledilenler 98'e çıktı

Siyonist işgal rejiminin bu sabah düzenlediği saldırılardan sonra katledilen Gazzeli mazlumların sayısı 98'e yükselirken yaralı sayısı 594 oldu.

11-07-2014


Siyonist işgal rejiminin bu sabah düzenlediği saldırılardan sonra katledilen Gazzeli mazlumların sayısı 98'e yükselirken yaralı sayısı 594 oldu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in, Refah kentinde iki eve düzenlediği hava saldırılarında 5'i aynı aileden 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını söyledi.

Görgü tanıkları da İsrail savaş uçaklarının, Refah kentinde Gannam ailesine ait 4 katlı binaya saldırı düzenlediğini ifade etti.

Böylece İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin çeşitli bölgelerine hafta başından beri düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 98'e, yaralananların sayısı 594'e yükseldi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

HENİYE: BEDELİ NE OLURSA OLSUN...

Gazze'deki eski Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, siyonist saldırıların başarısızlıkla sonuçlanacağını ve bedeli ne olursa olsun Filistin halkının zafere ulaşacağını bildirdi.

 Heniye, yaptığı yazılı açıklamada, "Düşmana diyoruz ki; halkımıza karşı işlediğiniz savaş suçlarını durdurun, çünkü saldırılarınız hedeflerine ulaşamayacak ve bedeli ne olursa olsun halkımız muzaffer olacak" ifadesini kullandı.

Filistin halkının birlik ve direniş noktasında daha önce yaşanmamış bir süreçten geçtiğini kaydeden Heniye, "Düşmanın tehditlerinden korkmuyoruz. Liderlerin kanı, çocukların ve ailelerin kanlarından daha değerli değil" yorumunda bulundu.

İsrail'in uzun süre önce Gazze'deki direniş gruplarıyla yaptığı ateşkesi bozduğunu ve anlaşmayı reddettiğine de değinen Heniye, şöyle devam etti:

"İsrail, sonunda Batı Şeria ve Kudüs'teki halkımıza karşı sergilediği kudurgan tavrını Gazze'ye saldırarak devam ettirdi. Saldırıyı başlatan düşman İsrail'dir. Biz kendi halkımızı savunuyoruz, dolayısıyla saldırıyı İsrail'in durdurması gerekir. Halkımız ve tüm ümmet için iftihar kaynağı olan şehitlerimizle, düşmanın tuzaklarını boşa çıkaran direniş ve azimleriyle, gurur duyuyoruz. Siyonist saldırılar başarısızlıkla sonuçlanacak ve bedeli ne olursa olsun Filistin halkı zafere ulaşacak."

(Dünya Bülteni)

 

Etiketler : #Gazze'ye   #yönelik   #saldırılarda   #katledilenler   #98'e   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN