Gazze üzerinde uçuş yasağı hiç olmadı

İsrail istediği zaman Gazze ya da Güney Lübnan'a saldırabilir. O bütün uluslar arası hukukun üzerindedir. Amerikan vetosu sürekli olarak onu herhangi bir uluslar arası cezadan yada kınamadan korumak için hazırdır. İsrail'in hava gücünü oluşturan F15 ve F16 türü Amerikan savaş uçakları Gazze semalarında tam bir serbesti ile dolaşıyor ve küçük büyük herkesin kalbine korku salmak için korku ses sınırını aşıyorlar.

31-03-2011


Gazze üzerinde uçuş yasağı yok

İsrail hükümeti dünyanın Libya'daki gelişmelerle meşgul olmasını fırsat bilerek Gazze'de kanlı katliamlara girişiyor. Bunların sonuncusu dün yaşandı ve aralarında üç çocuğunda bulunduğu sekiz kişi onların uçaklarından atılan füzelerle katledildi. En az on kişi de yaralandı.

Görgü şahitleri kurbanların cesetlerinin kendilerini taşıyan arabadan inmelerinden az sonra direkt olarak kendilerini hedef alan saldırının şiddetinden dolayı parçalandığını söylediler.

Üç çocuk da yerleşim bölgesindeki evlerinin yanında top oynarken atılan füzelerle şehit oldular. Bu da gösteriyor ki füzeleri ateşleyenler korku salmak amacıyla soğuk kanlı bir biçimde onları hedef aldılar. İsrail yerleşimcilerine füze gönderenler çocuklar değil ve onlar silah fabrikasında çalışmıyorlar.

Güvenlik konseyi bu İsrail katliamını tartışmak için olağanüstü toplantı düzenlemeyecek ve sivilleri korumak için Gazze üzerinde uçuş yasağı getirmeyecek. Ambargo ve açlık altındaki Gazze şeridinde petrol yok ki Amerikan savaş gemileri bölgeye gitsin, Kıbrıs'taki İngiliz ve Korsika'daki Fransız askeri üslerinde alarm durumu oluşturulsun.

İsrail istediği zaman Gazze ya da Güney Lübnan'a saldırabilir. O bütün uluslar arası hukukun üzerindedir. Amerikan vetosu sürekli olarak onu herhangi bir uluslar arası cezadan yada kınamadan korumak için hazırdır.

İsrail'in hava gücünü oluşturan F15 ve F16 türü Amerikan savaş uçakları Gazze semalarında tam bir serbesti ile dolaşıyor ve küçük büyük herkesin kalbine korku salmak için korku ses sınırını aşıyorlar. Daha sonra sanki gezintiye çıkmışçasına sivilleri, özellikle de çocukları öldürmek için füzelerini ateşliyorlar.

Arap Birliği Genel Sekreteri Sayın Amr Musa ve yanında bütün Arap liderleri Gazze'deki katliamı önemli bir durum olarak değerlendirmiyorlar. Ambargo karşısında ve daha öncesinde 2008in Aralık ayında üç hafta süren ve 1400 kişinin şehit olmasıyla sonuçlanan İsrail saldırısında bir şey yapmayanlar bir günde aralarında çocukların da olduğu sekiz kişinin ölmesini mi dikkate alacaklar?

Gazze şehitlerine kimse ağlamıyor. Bu kişiler İsrail kurşun ve füzeleriyle şehit edildikçe Arap resmi sistemi onlarla ilgilenmeyecektir. O sadece Amerika, İngiltere ve Fransa'nın razı olduğu VIP grubundaki şehitlerle ilgilenmektedir.

Bu İsrail saldırganlığı Filistinlilerin azmini öldüremeyecek ve direniş operasyonlarını durduramayacaktır. Çünkü Filistin halkı haklarından vazgeçmeyecek ve İsrail terörüne teslim olmayacaktır. Sessizlik ve ilgisizlikleriyle bu teröre ortak olan Arap liderleri reddedecektir.

İsrail füzelerinin parçaladığı Filistinli çocukların bedenleri uluslar arası camianın çifte standardı ve ikiyüzlülüğünün diğer kanıtıdır. Ancak bütün dünyanın barışın yerle bir edenin kim olduğunu görmesinden sonra, İsrail savaş suçlularının soğukkanlılıkla döktükleri bu kanlar sadece Filistin halkının meşru direniş yolundaki ısrarını artıracaktır.

(Kuds ül Arabi'den Dünya Bülteni için çeviren: Metin Ünlü)

Etiketler : #Gazze   #üzerinde   #uçuş   #yasağı   #hiç   #olmadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN