Gazze toprağında, cenine zarar veren maddeler tesbit edildi

İtalyan araştırmacılar, son savaşta Gazze’ye atılan bombalar nedeniyle, toprağa cenine zarar veren zehirli ve kanserojen maddelerin karıştığını ifade ettiler.

17-12-2009


İtalyan araştırmacılar, son savaşta Gazze’ye atılan bombalar nedeniyle, toprağa cenine zarar veren zehirli ve kanserojen maddelerin karıştığını ifade ettiler.

Gazze’de düzenlenen bir konferansa Roma’dan katılan İtalyan araştırmacılar, işgal ordusunun saldırılarına maruz kalan bölgelerde yaşayan Gazzelilerin tepeden tırnağa taramadan geçirilmelerini ve bu insanlarda baş gösteren cilt, teneffüs ve iç organlarıyla ilgili hastalıklara bir çözüm bulunmasını istediler.

Savaş Suçlarını Takip Platformu Koordinatörü Dr. Heysem Menna, araştırmacı ve doktorlardan oluşan bir heyetle birlikte geçen ay Gazze’ye yaptığı ziyarette şunları söylemişti: “Gazze bölgesi işgal ordusunun saldırıları sonucu büyük bir felakete maruz kalmıştır. Gazze’de saldırıya uğrayan bölgelerden aldığımız numunelerde 12 zehir çeşidine rastlanmıştır. Numuneleri inceleyen Roma ve Paris’teki uluslararası laboratuarlar toprak örneklerinin nükleer denemelerin yapıldığı yerlerden alınmış olabileceği düşüncesiyle sonuçları bize vermek istemediler. Laboratuarlar bu şekilde işgal ordusunun attığı bombalardan etkilenen insanların doğal olmayan bir şekilde birbirinden ayrılıp parçalanmalarının sebebini de ortaya koydular.”

Dr. Menna devamla şunları da ifade etmişti: “Laboratuarlarda çalışanlar verdiğimiz örnekleri Çernobil faciasının yaşandığı Ukrayna’dan getirdiğimizi düşünüyorlardı. Fakat biz, bu örnekleri işgal ordusunun saldırısına maruz kalan bir ambulansla Gazze’den bölgesinden aldığımızı söylediğimizde uzmanlar şok oldular.”

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Gazze   #toprağında   #   #cenine   #zarar   #veren   #maddeler   #tesbit   #edildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN