Gazze Konvoyu yarın Türkiye'de

İngiltere’den 18 Eylül tarihinde yola çıkan Gazze konvoyu İtalya’nın Milano kentine ulaştı. 50 araçtan oluşan konvoyu, başında İngiliz Parlamenter George Galloway’ın bulunduğu Wiwa Palestina hareketi organize ediyor. Konvoy inşaallah yarın (27 Eylül Pazartesi) tarihinde İstanbul’da olacak. Konvoyun Türkiye ev sahipliğini İHH İnsani Yardım Vakfı yapacak.

26-09-2010


İngiltere’den 18 Eylül tarihinde yola çıkan Gazze konvoyu İtalya’nın Milano kentine ulaştı. 50 araçtan oluşan konvoyu, başında İngiliz Parlamenter George Galloway’ın bulunduğu Wiwa Palestina hareketi organize ediyor.

Konvoyda; İngiltere, Amerika, İrlanda, Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Malezya, Fas, Cezayir ve Ürdün’den aktivistler bulunuyor. Filistin’e araç, tıbbi malzeme, ilaç ve gıda malzemesi taşıyan konvoyun Ekim ayının ortasında Gazze’ye ulaşması bekleniyor.

Konvoy 27 Eylül 2010 tarihinde İstanbul’da olacak. Konvoyun Türkiye ev sahipliğini İHH İnsani Yardım Vakfı yapacak. 

4 gün İstanbul’da kalacak olan konvoy, 1 Ekim 2010 tarihinde şehirden ayrılacak. Konvoy Ankara, Kayseri, Adana, Gaziantep ve Kilis üzerinden Suriye’ye geçecek.
Cezayir, Ürdün ve Kuveyt’ten gelen araçlarla Suriye’nin Lazkiye limanında buluşulacak. Buradan gemilerle Mısır’ın Ariş limanına geçilecek.  Daha sonra Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye girilecek.  Konvoyun son katılımlarla birlikte toplam 150-200 araçtan oluşması bekleniyor.

İHH Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, konvoyu ağırlamak için hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Konvoyun Türkiye ayağını organize ettiklerini ifade eden Oruç, araç olarak da konvoya destek verebileceklerini söyledi.

Etiketler : #Gazze   #Konvoyu   #yarın   #Türkiye'de   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN