Gazze Konvoyu'ndan Furkan ziyareti

Londra'dan yola çıkan Gazze Konvoyu Kayseri'de Furkan Doğan'ın kabrini ziyaret etti.

01-10-2010


İngiltere'nin başkenti Londra'dan 2 hafta önce yola çıkan 50 araçlık Gazze konvoyu, Kayseri'ye geldi. Geceyi Kayseri'de geçiren konvoydaki yaklaşık 100'ü aşkın birçok ülke vatandaşının bulunduğu grup, İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıda şehit düşen Furkan Doğan'ın mezarını ziyaret etti. Farklı ülke ve farklı dinden oluşan gruptakiler hep birlikte Furkan Doğan için dua etti.Geceyi Kayseri'de geçiren Gazze konvoyundaki gönüllüler sabah saatlerinde Furkan Doğan'ın Talas ilçesine Reşadiye Mahallesi'ndeki mezarını ziyaret etti.

Gelen konukları karşılayan Furkan Doğan'ın ağabeyi Mustafa Doğan ile dedesi Mustafa Doğan karşıladı. Filistin'e yardım götüren konvoydaki gönüllüler, Furkan'ın dedesi ve ağabeyiyle tokalaşarak hem başsağlığı diledi, hem de ayaküstü sohbet etti.Furkan'ın mezarı başında konuşan gruptaki gönüllülerden Mousa Taher, Furkan'ın şehit olduğunu ama ölmediğini ve şuan burada aralarında dolaştığını dile getirdi. Taher, Allah'ın 'şehitler için ölü denilmemesi' yönündeki Bakara süresindeki ayetini hatırlatarak, "Furkan bizim, bütün insanlığın örnek aldığı kişi olmuştur. Biz kendimize onu örnek alıyoruz. Kardeşlerimiz de onu örnek alıyor." dedi.Mezarlıkta dua öncesinde konuşan Carole Swordf, Gazze konvoyuna Güney Londra'dan katıldığını belirterek, "Furkan'ın hiçbir zaman oğlu, torunu olmayacak. Ben, Furkan'ın adını kendi çocuklarımda, torunlarımda yaşatacağım." dedi.

Corale, Filistin için yapılan mücadelenin de devam etmesi gerektiğini ve bundan vazgeçmemeleri gerektiğini yoksa hiçbir zaman Filistin'in bağımsız olamayacağını sözlerine ekledi.Kayseri'den İHH yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de katıldığı grup mezarlıkta Furkan için dua etti. İngiltere, İrlanda, Amerika, Fransa, İtalya, Malezya, Pakistan ve birçok Avrupa ülkesinden gönüllülerinin katıldığı gönüllüler, İHH gönüllüsü Abdulhamit Bayırbaş'ın yaptırdığı duaya eşlik etti. Grup içinde Müslümanların yanı sıra Müslüman olmayanlarda vardı. Mezarlıkta farklı dine mensup gönüllüler, Furkan'ın mezar taşı ve fotoğrafına elle dokunarak ayrıldılar. Birçok gönüllü ise Furkan'ın fotoğrafıyla birlikte mezarının başında anı olarak fotoğraf çektirdi. Gönüllüler, daha sonra Talas Belediyesi tarafından Reşadiye Mahallesi'nde yaptırılan Furkan Doğan kültür Evini ziyaret etti. Burada ikramda bulunan gönüllülerden grup adına açıklama yapıldı.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Gazze   #Konvoyu'ndan   #Furkan   #ziyareti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN