Gazze konvoyu Mısır'a ulaştı

Mısır izin vermediği için 16 gündür Suriye’nin Lazkiye limanında bekleyen Gazze Konvoyu nihayet Mısır'ın el-Ariş limanına vardı. Parlamenter George Galloway'in öncülüğünde İngiltere'den yola çıkan ve uğradığı ülkelerden birçok kimsenin dâhil olduğu Gazze Konvoyu sonunda Mısır'a vardı. Mısır yönetiminin uzunca süredir izin vermemesi üzerine Suriye'nin Lazkiye limanında 16 gün boyunca bekleyen konvoy, alınan iznin ardından el-Ariş limanına vardı. Gazze'ye sağlık ve giyim gibi temel ihtiyaçlara yönelik malzeme taşıyan geminin, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaşmasının ardından, malzemelerin Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye götürüleceği kaydedildi. "Viva Palestine"nin organize ettiği Konvoy, 4 Ekim tarihinden beri Lazkiye limanında, konvoyu taşıyacak olan Malta bandıralı gemi ise Kıbrıs'ta Mısır'dan geçiş izni bekliyordu. (Kaynak: Haksöz Haber)

21-10-2010


Mısır izin vermediği için 16 gündür Suriye’nin Lazkiye limanında bekleyen Gazze Konvoyu nihayet Mısır'ın el-Ariş limanına vardı.

Parlamenter George Galloway'in öncülüğünde İngiltere'den yola çıkan ve uğradığı ülkelerden birçok kimsenin dâhil olduğu Gazze Konvoyu sonunda Mısır'a vardı. Mısır yönetiminin uzunca süredir izin vermemesi üzerine Suriye'nin Lazkiye limanında 16 gün boyunca bekleyen konvoy, alınan iznin ardından el-Ariş limanına vardı.

Gazze'ye sağlık ve giyim gibi temel ihtiyaçlara yönelik malzeme taşıyan geminin, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaşmasının ardından, malzemelerin Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye götürüleceği kaydedildi.

"Viva Palestine"nin organize ettiği Konvoy, 4 Ekim tarihinden beri Lazkiye limanında, konvoyu taşıyacak olan Malta bandıralı gemi ise Kıbrıs'ta Mısır'dan geçiş izni bekliyordu.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Gazze   #konvoyu   #Mısır'a   #ulaştı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN