Gazze Konvoyu Adana'da

Filistin’e giden konvoy mütevazı yolculuğuna devam ediyor. Konvoy ekibini uzun ve yorucu bir yolculuk bekliyor. Ancak kimse bu durumdan şikâyetçi değil. Gidilen illerde spor salonlarında kalınıyor. İnsanlar yerlere uyku tulumlarını sererek sabahlıyorlar. Tamamen mütevazı şartlarda geçen bir yolculuk bu. Konvoyda her renkten ve dilden insan var. Ama menzil ortak. Son durak Gazze.

19-12-2009


Gazze konvoyu mütevazı şartlarda yolculuğuna devam ediyor. İngiltere’den yola çıkan ekip Fransa, İtalya, Yunanistan, İstanbul, Ankara, Konya ve Adana’dan geçerek Gaziantep’e ulaştı. Sırada Suriye, Ürdün ve Mısır var. Son durak Gazze.

 

“Filistin’e yola çık”, “Viva Palestina” sloganıyla hareket eden ekibi uzun ve yorucu bir yolculuk bekliyor. Ancak kimse bu durumdan şikâyetçi değil. Gidilen illerde spor salonlarında kalınıyor. İnsanlar yerlere uyku tulumlarını sererek sabahlıyorlar. Tamamen mütevazı şartlarda geçen bir yolculuk bu.

 

Menzil ortak

200 araçlık konvoyda Türkiye’den, İngiltere’den, Amerika, Fransa ve İtalya’dan yani her renk ve dilden insan var. Ama menzil ortak: Gazze’ye ulaşmak ve ambargoyu delmek.

 

Konvoyun yaman sürücüleri: Kadın şoförler

Konvoydaki kadın şoförlerin azmi dikkat çekiyor.  Gazeteci Rada Daniell (53) ve öğretmen Josephine (55) Gazze’ye 2 ambulans götürüyorlar. Bindikleri ambulansın şoförlüğünü Rada Daniell yapıyor. Londra’dan beri araç kullanan Rada,

 

“Bu kadar yol araba kullandınız yorulmadınız mı?” sorusuna “Filistinliler 60 yıldır mücadele ediyor, yoruluyorlar. Benim yorgunluğum onların yorgunluğu yanında ne ki?” cevabını verdi.

Josephine ise “Ne yazık ki hükümetimiz çok sessiz. Onlar adına utanç verici bir durum. Biz hükümetimizde bir hareketlilik göremeyince kendimiz harekete geçtik. Arkadaşlarımızla kendi aramızda para toplayarak 2 ambulans aldık ve şimdi o ambulansları Filistin halkına götürüyoruz” dedi.

 

Ayağı kırıldı, tekerlekli sandalyede yola devam ediyor

Sara Jawhari (20) Konya’da kaza geçirdi, ayağı kırıldı. Ama o pes etmedi. Şimdi tekerlikle sandalyede Filistin’e yolculuğuna devam ediyor. Sara aslen Filistinli. Ancak kendisi Amerika doğumlu. Filistin’de akrabaları var. Filistin’e ilk defa gidiyor.  Konvoyun en genç yolcularından. Üniversitede gazetecilik okuyor. Amerikan medyasının sürekli İsrail’i haklı çıkaran haberler yaptığını ifade ediyor. Arkadaşlarıyla birlikte Amerikalıların bu önyargısını kırmak için şimdiden kolları sıvamış. Bu yolculuğa da bu amaçla katılmış. Amerika’ya döndükten sonra Gazze’de gördüklerini yayınlayacak. Çevresindeki insanlara anlatacak, seminer ve toplantılara katılacak.

 

Sara’ya “Ayağın kırıldı, bu halinle yolculuğa devam etmen zor olmuyor mu? Amerika’ya geri dönebilirsin” dediğimizde “Değil tek ayağım, iki ayağım da kırılsa ben yine de giderim, vazgeçmem” dedi. Yani sizin anlayacağınız bu konvoydaki herkes gemileri yakmış. Konvoy yolcularına gittikleri her ilde “Gazze’ye nasıl gireceksiniz” sorusu soruluyor. Ancak her defasında bu soruya muhatap olan konvoy yolcuları, hiç ümitlerini yitirmiyorlar. Allahın izniyle Gazze’ye gireceğiz diyorlar. Herkes Gazze’ye gireceğine inanıyor. Konvoyda hiç ümitsizlik yok. Ekip Gazze ulaşma yolunda çok heyecanlı.

 

Konvoydaki yabancı misafirlerin gayreti İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım’ı da hayran bıraktı. Yıldırım konuşmalarında sürekli İngiltere’den gelen ekibe övgülerde bulundu. Yıldırım, “Biz Müslümanların yapması gerekeni onlar yapıyorlar. Bundan bütün Müslüman toplumlar ders çıkarmalı” dedi.

 

Konvoy ekibi inşaallah yarın Suriye’de olacak.

Etiketler : #Gazze   #Konvoyu   #Adana'da   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN