Gazze katliamı ve destansı direnişin 2. yıldönümü

Bugün 27 Aralık 2010, Siyonist İsrail'in Gazze katliamının 2. yıldönümü... HAMAS'ın Furkan Savaşı olarak nitelediği ve 1500 şehidin verildiği direnişe sahne olan savaşın başladığı gün...

27-12-2010


Bugün 27 Aralık 2010, Siyonist İsrail'in Gazze katliamının 2. yıldönümü... HAMAS'ın Furkan Savaşı olarak nitelediği ve 1500 şehidin verildiği direnişe sahne olan savaşın başladığı gün...

Katil siyonist işgalcinin 2008'de Gazze'ye karşı başlattığı ve 22 gün sürdürüp 1500 civarında Filistinliyi şehit ettiği katliamın üzerinden iki yıl geçti. Saldırı esnasında ve saldırıdan sonra İsrail'e karşı açıklama yapan devletler ve hükümet başkanları aradan geçen 2 yıla rağmen herhangi bir adım atmadılar.

Gazze'de katliamda bulunan katiller sürüsünün yaptıklarının bütün detayları bilinmesine ve bir çok rapor, kınama yapılmasına rağmen devam eden sessizlik yürekleri dağlıyor.

GAZZE KATLİAMI GÜNCESİ...

İşte Siyonist İsrail'in resmen dünyanın gözü önünde katlettiği Gazze halkının karşılaştığı ve 2 yıl önce bugün başlayıp 22 gün süren büyük zulmün gün gün sıralaması:

1. Gün:

Terörist İsrail Gazze'ye saldırdı. İlk gün çok ağır kayıplar verildi. Siyonist İsrail'in Gazze'deki hava saldırılarının ilk gününde çoğu Polis okulu öğrencileri olmak üzere 225'e Gazzeli hayatını kaybetti.

2. Gün:

Şehit sayısı 279'a çıktı, bombardımanlar sürüyor. İsrail uçakları Hamas tarafından kullanılan "Saraya" adlı güvenlik karargâhını bombaladı. Bu arada İsrail ordusu da muhtemel bir kara operasyonu için yedeklerini silâh altına çağırdı. 

3. Gün:

Katliam devam etti. Filistinli yetkililer şimdiye kadar 315 kişinin hava saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini belirtti. Bu arada İslam Üniversitesi de bombalandı.

4. Gün:

Ölü sayısının 364'ü bulduğu, yaralı sayısının 1400'ü aştığı bölgede yaralılar tedavi edilecek ilaç, hastane, doktor bulamıyor.

5. Gün:

Şehitlerin sayısı 400'e yaklaşırken, bunlar arasında 39 çocuk bulunuyor. Yetkililer, bin 700'den fazla kişinin de yaralandığını belirtiyor.

6.Gün:

Şehit sayısı 385'e, yaralı sayısı ise 1600'e dayandı. Avrupa ülkelerini de ikiye bölen "ateşkes" tartışması, İsrail kabinesini böldü. Dışişleri Bakanı karşı çıktı. Savunma Bakanı "Düşünelim" dedi. Başbakan'ın yardımcısı "İnsani kriz yok ki bir ateşkes olsun" dedi.

7. Gün:

İsrail uçakları, Gazze'yi bombalarken Hamas da İsrail topraklarına roket fırlatıyor. Şu ana kadar toplam 417 Filistinli hayatını kaybetti. Yaralıların sayısı da bin 850'ye çıktı.

8. Gün:

Terörist İsrail ordusunun kara birlikleri de Gazze Şeridi sınırlarından girdi. Katliamda şu ana kadar 75'i çocuk ve 21'i kadın toplam 452 Filistinlinin öldüğü ve 2 bin 290 kişinin yaralandığı belirtildi.

9. Gün:

Katil İsrail ordusu, kara harekatı başlattığı Gazze Şeridi'nde gece boyunca meydana gelen çatışmalarda 2'si ağır toplam 30 askerinin yaralandığını açıkladı.

10. Gün:

27 Aralık'tan bu yana en az 527 kişi öldü.

11. Gün:

Gazze'de yüzlerce Filistinlinin, çatışmalar nedeniyle sığındığı BM okuluna İsrail tankları tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda ölü sayısının 40'a yükseldiği bildirildi.

12. Gün:

Şehit düşen Filistinlilerin sayısı 666'ya ulaştı.

13. Gün:

Saldırıların 13. gününde 3 Filistinli katledildi, 14 Filistinli yaralandı. 13 günlük ağır saldırıların ardından en az 670 kişinin hayatını kaybettiği, 3 binden fazla da yaralı bulunduğu belirtildi.

14. Gün:

Gazze'yi vuran İsrail'e, kuzey sınır komşusu Lübnan'dan 3 roket atıldı.

15. Gün:

Bölgedeki insani durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor.

16. Gün:

Şehit sayısı 854'e yükseldi.

17. Gün:

Filistinli kaynaklara göre şehit sayısı 900'ü aşarken, yaralı sayısının ise 3 bin 700'ü bulduğu belirtiliyor. Gazze'de nüfusun en yoğun olduğu bölgelere doğru ilerlediği bildirilen İsrail ordusundan yapılan açıklamada, söz konusu bölgelerin saklanmak isteyen Hamas direnişçilerince tercih edildiği iddia edildi.

18. Gün:

Hamas, kara, deniz ve havadan saldıran İsrail askerlerine karşı patlayıcı silahlarla mücadele ettiklerini duyurdu. Siyonistler artık ilerleyemiyor. Süper güç Gazze sokaklarında durduruldu.

19. Gün:

Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine roket saldırısı düzenlendiği bildirildi. Lübnan'daki görgü tanıkları sınırda en az 3 patlama duyduklarını belirttiler.

20. Gün:

İçişleri Bakanı Said Siyam şehit düştü ve 700 Filistinlinin sığındığı BM binası, 400 kişinin bulunduğu bir hastane ve yabancı basın bürolarının olduğu 5 bina hedef alındı.

21. Gün:

Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı da bin 100'e ulaştı.

22. Gün:

Birkaç saat içerisinde Gazze'yi teslim almak isteyen İsrail, 22 gün boyunca en ağır bombardımanı yapıp yüzlerce insanı şehit etmesine rağmen şehrin sokaklarını aşamadı ve geri çekilmek zorunda kaldı. Çekilirken de ateşkes ilan ettiğini açıkladı.

(Kaynak: Yeni Akit)

Etiketler : #Gazze   #katliamı   #ve   #destansı   #direnişin   #2.   #yıldönümü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN