Gazze için İhvan'dan Ramazan atağı

Müslüman Kardeşlere bağlı milletvekilleri, Ramazan aynın 10. günü Gazze Şeridi'ne geçmek üzere özel araçlarıyla Refah sınır kapısına gidecek.

29-08-2008


Mısır Parlamentosundaki Müslüman Kardeşler Bloğu, Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması için Ürdün İhvan'ı ile ortak bir çalışma başlattı.

Müslüman Kardeşlere bağlı milletvekilleri, Ramazan aynın 10. günü Gazze Şeridi'ne geçmek üzere özel araçlarıyla Refah sınır kapısına gidecek. Müslüman Kardeşler, insani yardım çerçevesinde yapacağı girişim için ayrıca çeşitli insan hakları kuruluşları ile birlikte hareket edecek.

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler grubu da aynı amaçla harekete geçti. Cemaata bağlı milletvekilleri Amman'daki Mısır konsolosluğuna yazdıkları mektupta ablukayı kırma amacıyla Gazze'ye ziyaret düzenlemek niyetinde olduklarını belirttiler.

Milletvekilleri ayrıca Ürdün hükümetinden Gazzeli hastaların Amman'da tedavi görmesini engelleme yönündeki girişimini gözden geçirmesi talebinde de bulundu.

Ürdün Parlamentosundaki İslami Hareket Bloğu başkanı Hamza Mansur, Ürdün hükümetinin Filistinlilerin tedavisini parasız olarak sağladığı günleri hatırlatarak aynı uygulamanın devam ettirilmesini istediklerini belirtti.

Mısır ve Ürdün'deki Müslüman Kardeşler üyelerinin Gazze için harekete geçmelerinin Gazze'ye yönelik ambargoyu kırmak amacıyla Kıbrıs'tan yola çıkan iki geminin başarılı olmasının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Filistin Gazze Şeridi'nde Başbakanlık görevini yürüten İsmail Haniye, gemi yolcularını Filistin pasaportu ile ödüllendirerek şükranlarını bildirmişti. (Dünya Bülteni)

Etiketler : #Gazze   #için   #İhvan'dan   #Ramazan   #atağı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN