Gazze için alarm verildi

Bu akşam elektriklerin kesileceği ve 48 saat sonra da çalışmaları duracak ekmek fabrikaları nedeniyle Gazze’de muhtemel bir insanlık dramı yaşanabileceği uyarısında bulundu.

10-11-2008


Kuşatmaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari, sınır kapılarının kapatılması ve Gazze’de ihtiyaç duyulan yakıtın girişine izin verilmemesi sonucu, bu akşam elektriklerin kesileceği ve 48 saat sonra da çalışmaları duracak ekmek fabrikaları nedeniyle Gazze’de muhtemel bir insanlık dramı yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Milletvekili Cemal el-Hudari bugün (10 Kasım Pazartesi) Gazze’nin ortasında bulunan elektrik üretim santralinde yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu: “Siyonist işgal yönetimi, gereken yakıtın girişine izin vermezse elektrik üretim santrali bu akşam saat 18:30’da tamamıyla duracak. Bu santralin haftalık 3.5 ton yakıta ihtiyacı var. Bu güne kadar ihtiyaç duyulan miktarda yakıtın gelmemesi yüzünden kademeli olarak üretimi azalan santral sınır kapılarının tamamıyla kapatılmasından dolayı da tamamıyla kapanmak üzeredir. Sınır kapılarının açılması ve gereken yakıtın içeri girmesi için yapılan bütün girişimler ise sonuçsuz kaldı. Elektrik santralinin tamamen durması, büyük bir insanlık felaketine sebep olacağı gibi, bir buçuk yıldan beri Siyonistlerin barbar kuşatmasına maruz kalan Gazze’deki hayata da ölümcül bir darbe olacaktır.”

Gazze’deki 1.5 milyon insanın çok ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirten Hudari, santralin durmasının; hastanelerin durması, kan bankasının durması, ameliyat odalarının durması, yoğun bakım ünitelerinin durması ve çocuk bakım ünitelerinin durması anlamına geleceğini ifade etti. Hudari elektriklerin tamamen kesilmesi durumunda, şehrin atık su sisteminin de tamamen duracağını bunun da kanalizasyon sularının şehri basmasına ve büyük bir sağlık probleminin meydana gelmesine neden olacağını sözlerine ekledi.

Hudari açıklamasının devamında, uluslararası camianın santralin çalışması için gereken yakıtın girişine izin vermesi ve Gazze halkı için gereken miktarda buğday girişine müsaade etmesi için Siyonistlere ciddi bir baskı yapmaması halinde, Gazze halkının çok çetin bir vakıayla karşı karşıya kalacağını belirtti.

Hudari bugün akşam saat 18:30 sularında santralin durmasına paralel olarak, meçhul asker anıtının yanında olayı mum yakarak protesto edeceklerini belirtti.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Gazze   #için   #alarm   #verildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN