Gazze'de katledilenlerin sayısı bin 216'ya yükseldi

Siyonist işgal ordusunun Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı saldırılarda şehit Filistinliler'in sayısının bin 216'ya ulaştığı bildirildi.

30-07-2014


Siyonist işgal ordusunun Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı saldırılarda şehit Filistinliler'in sayısının bin 216'ya ulaştığı bildirildi.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyonist işgal ordusunun hava, kara ve denizden sürdürdüğü saldırılarında şu ana kadar 251'i çocuk, 94'ü kadın ve 50'si yaşlı bin 216 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.
 
7 BİN KİŞİ YARALANDI
 
Kudra ayrıca saldırılarda bin 980'i çocuk, bin 175'i kadın ve 259'u yaşlı 7 bin kişinin yaralandığını aktardı.
 
'OLEY TÜM ÇOCUKLARI ÖLDÜRDÜK'
 
Siyonist aşırı sağcı bir gazeteci siyonist halkın Tel Aviv'deki "kutlamalarını" yayımladı. İsraillilerin sokaklarda "Oley! Yarın Gazze'de okullar tatil, çünkü bütün çocuklar öldü" şeklinde dans ettikleri belirtildi. Öte yandan ABD'de İsrail'i protesto eden ünlü Yahudi yazar ve bilimadamı Norman Finkelstein ile 20 arkadaşı gözaltına alındı.
 
2 BİN 360 EV YIKILDI
 
Filistin uzlaşı hükümetinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine, İsrail'in Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Gazze'ye yönelik saldırılarında 30 evin tamamen yıkıldığını, 40 evde ise kısmi tahribat meydana geldiğini söyledi. Bu sayıyla yıkılan ev sayısı 2 bin 360'a zarar gören ev sayısı da 23 bin 200'e ulaştı.
 
(İslam ve Hayat / Haber 7)

Etiketler : #Gazze'de   #katledilenlerin   #sayısı   #bin   #216'ya   #yükseldi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN