Gazze'de kafası kopmuş çocuklar gördüm

Gazze'deki Filistinlilerin 'Kahraman Doktor' diye seslendiği Norveçli Doktor Mads Gilbert, "Herkes IŞİD'in kafa kesmesinden bahsediyor, ben Gazze'de kafası kopmuş çocuklar gördüm" dedi.

08-12-2014


İsrail’in 51 gün süren ve 2000’den fazla Filistinlinin ölümüne neden olan saldırılarıyla ilgili Al Jazeera’ye konuşan Gilbert, Gazze’de görev yaptığı süre boyunca tanık olduğu görüntüleri şu sözlerle anlattı:

"Benim de çocuklarım ve torunlarım var. Bugünün dünyasında bunun yaşandığını görmek istemezsiniz. Şimdi herkes IŞİD’in ya da Boko Haram’ın kafa kesmesinden bahsediyor. Ben Gazze’de kafası kopmuş çocuklar gördüm, elimde fotoğraflar var. Bu fotoğrafları göstermiyorum çünkü açık bir şekilde insanlık dışı görüntüler. Ancak hiç kimse çocukların katledilmesi dolayısıyla İsrail’i suçlamıyor. Bu suçlama hep ‘teröristler’ adı altında başka kesimlere yöneltiliyor. Gazze’de gördüğümüz şeyin tanımı devlet terörüdür. İşgalci güce karşı insanların kendini savunmasıdır. İşgal altındaki insanları bombalayan işgalci bir güç nasıl kendini savunuyor olabilir?"

Gilbert, Filistin ve Gazze meselesiyle ilgili ideal çözümün ne olduğuna dair soruya da şu yanıtı verdi:

"Bir doktor olarak, daha fazla sargı bezi, ilaç, ekipman göndermeyin diyorum. Şunu söylüyorum; bombardımanı durdurun, ablukayı kaldırın, Filistinlilerin insan olduğunu kabul edin ve buna göre davranın, onların insanlık ailesine katılmasına izin verin, uluslararası hukuk aracılığıyla onları koruyun ve işgal sorununu çözmek için siyasi çözüme ulaşın. Şu anda yaşanan kargaşayı önleyecek ilaç budur."

Norveçli Doktor Mads Gilbert, Gazzelilerin verdiği ismiyle 'Kahraman Doktor', İsrail'in bu yaz 51 gün süren ve 2000'den fazla Filistinlinin ölümüne sebep olan saldırıları sırasında yüzlerce Gazzeli yaralıyı tedavi etti.

Şifa Hastanesi'nde haftalar boyunca gönüllü olarak, ona göre 'gerçek kahramanlar' olan Filistinli doktorlarla birlikte çalışan Mads Gilbert'in Gazze'ye girişi kısa bir süre önce İsrail tarafından yasaklandı.

İsrail yönetimi gerekçe olarak 'güvenlik endişesini' gösterdi.

(Al Jazeera) 

Etiketler : #Gazze'de   #kafası   #kopmuş   #çocuklar   #gördüm   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN