Gazze'de işbirlikçi saldırısı: 5 şehid

Fetih hareketinden hain grubun kalıntıları tarafından Cuma akşamı (25 Temmuz) Gazze sahilinde düzenlenen saldırıda El-Kassam Tugaylarından dört kişi ve bir kız çocuğu şehit olurken, 20 kişi de yaralandı.

26-07-2008


Fetih hareketinden işbirlikçi grubun kalıntıları tarafından Cuma akşamı (25 Temmuz) Gazze sahilinde düzenlenen saldırıda El-Kassam Tugaylarından dört kişi ve bir kız çocuğu şehit olurken, 20 kişi de yaralandı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sâmi Ebu Zuhri Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, bir caminin düzenlediği gezi kafilesinin, hainlerce yola yerleştirilmiş bombanın patlaması sonucu el-Kassam Tugaylarından 5 mücahit ile 1 kız çocuğu şehit olurken 20 den fazla kişinin de yaralandığını ifade etti.

Hamas sözcüsü, bu katliamın planlı yapıldığını belirterek, bundan tamamıyla Gazze’den kaçıp Ramallah’a yerleşen takımın liderleriyle ilişkili suç gruplarını sorumlu tuttuklarını ifade etti.

Peş peşe açıklama yapan el-Kassam Tugayları da, caminin düzenlediği gezi kafilesini hedef alan patlamada beş mensubunun şehit olduğunu duyurdu.

El-Kassam Tugayları, Gazze sahilindeki katliamdan tamamıyla işgalci Siyonistlerle onların piyonları durumundaki hain akımın sorumlu olduğunu ifade etti.

Görgü tanıklarının Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptıkları açıklamalarda, patlamada 5 kişi şehit olurken, aralarında Hamas liderlerinden Dr Halil el-Hayye’nin oğlu Üsame ile Gazze Evkaf Dairesi Müdürü Münzir olmak üzere 20 kişi de yaralandı.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Gazze'de   #işbirlikçi   #saldırısı:   #5   #şehid   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN