Gazze'de iki işgal askeri öldürüldü

Gazze’nin güneyinde 1948’de işgal edilmiş bölgeye yakın mıntıkada bulunan Han Yunus’ta Hamas’ın askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri’ne mensup mücahitlerle işgal güçleri arasında bugün akşama doğru meydana gelen çatışmalarda iki işgalci asker öldürüldü.

27-03-2010


Gazze’nin güneyinde 1948’de işgal edilmiş bölgeye yakın mıntıkada bulunan Han Yunus’ta Hamas’ın askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri’ne mensup mücahitlerle işgal güçleri arasında bugün akşama doğru meydana gelen çatışmalarda iki işgalci asker öldürüldü. Öldürülen işgalcilerden birinin binbaşı olduğu, İsrail’in seçkin birliklerinden sayılan Golan Birlikleri’ne mensup olduğu ve bölgedeki timlerden birinin komutanlığını yaptığı bildirildi. En az iki işgalci asker de yaralandı. Gazze’deki Filistin yönetiminin verdiği bilgilere göre mücahitlerden de iki kişi şehit oldu.

Kassam Birlikleri’nin resmî sözcüsü Ebu Ubeyde olayla ilgili olarak bugün akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında Siyonist işgalcilere karşı Han Yunus’un doğusunda düzenlenen eylemi Kassam mücahitlerinin gerçekleştirdiğini ve sorumluluğunu üstlendiğini bildirdi. Ebu Ubeyde, işgal güçlerinin bugün öğleden sonra Han Yunus’un doğusuna büyük bir askerî yığınak yaptıklarını, ardından ani bir şekilde havada Apaçi helikopterlerinin uçmaya başladığını ve bir saldırı havasının oluşturulduğunu; gelişmeleri büyük bir dikkatle izleyen nöbetçi mücahit grupların da saldırıya fırsat vermemek için karşıt harekete geçtiğini ve bu esnada çatışmalar meydana geldiğini ifade etti.

Ebu Ubeyde, saldırı hazırlığı içinde olan işgal güçlerinin böyle ani bir şekilde beklemedikleri bir karşıt saldırıyla karşı karşıya gelmeleri üzerine şaşkına döndüklerini ve hesaplarının bozulduğunu; bunun üzerine olay yerine öldürülenlerin ve yaralananların tasfiye edilmesi için ambulans helikopterlerin inmeye başladığını dile getirdi.

Ebu Ubeyde bu eylemin Gazze’ye savaş ve saldırı mesajları göndermeye çalışan Siyonist düşmana bir cevap olduğunu söyledi.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Gazze'de   #iki   #işgal   #askeri   #öldürüldü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN