Gazze'de gıda stoku bitti

Birleşmiş Milletler Yardım Ajansı, işgalci siyonist rejimin bölgeye uluslararası yardımların ulaşmasını engellediği Gazze Şeridi'nde gıda stoku tükendiğini açıkladı.

14-11-2008


Birleşmiş Milletler Yardım Ajansı, işgalci siyonist rejimin bölgeye uluslararası yardımların ulaşmasını engellediği Gazze Şeridi'nde gıda stoku tükendiğini açıkladı.

Siyonist işgalcinin 10 gündür Gazze Şerdi çevresindeki geçiş kapılarını ticari ve zaruri malların geçişine de kapatması yüzünden Gazze'deki 750 Filistinli'nin gıda ve yakıt stokları tükendi. Filistinli yetkililer, yakıt sıkıntısı sebebiyle bölgenin tek elektrik santralını kapatmak zorunda kaldı.

Birleşmiş Milletler Yardım Ajansı (UNRWA) en üst düzey yetkilisi John Ging, yaptığı açıklamada, "Bu akşam gıda stokumuz tükendi. Geçiş noktaları açılmaz ise, Gazze'ye gıda sevkedemeyeceğiz." uyarısında bulundu.

İşgal çetesi, daha önce 30 kamyon gıda ve diğer insani malzemenin geçişine izin vereceğini bildirmiş ancak daha sonra bu kararından vazgeçmişti. İşgalci rejim, ayrıca Avrupa Birliği'nin elektrik santralı yakıt ihtiyacı için gönderdiği yakıtın da geçişine izin vermiyor. Gazze'deki elektrik santralı Gazzelilerin yaklaşık üçte birinin elektrik ihtiyacını karşılıyor. Diğer elektrik ihtiyacı ise siyonist rejim ve Mısır'dan karşılanıyor. İşgal çetesi, elektrik tedarikini ise henüz durdurmadı.

Ruanda'nın başkenti Kigali'de gazetecilere konuşan Ortadoğu barış elçisi Tony Blair, Filistinliler arasındaki bölünmenin şiddetin sona erdirilmesi ve Gazze ablukasının kaldırılmasında en büyük engel olduğunu ileri sürdü.

Gazze Şeridi'nde 1.5 milyon Filistinli yaşıyor. Filistinlilerin bir kısmı, gıdalarının henüz tam tükenmediğini fakat bazı gıdalarda sıkıntı yaşadıklarını belirtiyor. 750 bin Gazzeli ise UNRWA'nın gıda yardımı programı ile hayatını sürdürüyor.

BM Ortadoğu barış süreci sözcüsü Richard Miron, "Tehlike içindeyiz. Şiddet olaylarında tekrar başa dönebiliriz" dedi.

UNRWA Başkanı Karen EbuZeyd, Brüksel'de gazetecilere yaptığı açıklamada, siyonist rejimin insani yardım kriterlerinde kısıtlamalarda bulunmasından endişe duyduklarını belirterek bazı okul ihtiyaçları dahil bazı malzemeleri bundan sonra gönderemeyeceklerini kaydetti.

Siyonist çete rejimi, BM ve diğer ajansların Gazze Şeridi'ne yardım malzemesi göndermesine 4 Kasım'dan beri engel oluyor. 4 Kasım'da işgal askerleri, Gazze'de Hamas'lı direnişçilerle çatışmaya girmiş ve çatışmada 6 mücahid şehid düşmüştü.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Gazze'de   #gıda   #stoku   #bitti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN