Gazze'de can kaybı 600'ü geçti

Siyonist İsrail'in aralıksız devam eden saldırılarında, Gazze'de şehit düşen Filistinlilerin sayısı 635'e yükseldi.

22-07-2014


Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in dün bölgeye düzenlediği hava saldırısı ve topçu ateşinde, 82 kişinin hayatını kaybettiğini, 574 kişinin yaralandığını söyledi.

Hastaneye getirilenlerin çoğunun evlerinin doğrudan hedef alınması sonucunda öldüğünün tespit edildiğini aktaran Kudra, İsrail’in askeri saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının 635'e yükseldiğini, şimdiye kadar 3 bin 554 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hayatını kaybedenlerin 154'ü çocuk, 58'i kadın

Kudra, hayatını kaybedenlerin 154'ünün çocuk, 58'inin kadın ve 28'inin yaşlı olduğunu bunun yanı sıra, yaralıların bin 125'inin çocuk, 629'unun kadın ve 144'ünün yaşlılardan oluştuğunu aktardı.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, İsrail'in saldırılara başladığı 7 Temmuz'dan bu yana 25 sağlık merkezi vuruldu. İsrail, dün Şuheda el-Aksa Hastanesi'ni bombalamıştı.

Filistin Çalışma ve İskan Bakanlığı verilerine göre de İsrail'in dün düzenlediği saldırılarda, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde 90 ev tamamen yıkıldı, yüzlerce ev zarar gördü.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye başlattığı hava saldırılarını, 17 Temmuz Perşembe akşamı da kara saldırıdan saldırıya geçmişti.

Sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda, ev, cami, sağlık merkezi ve okullar da hedef alınıyor. Onlarca cami ve sağlık merkezinin yanı sıra bölgede dün 1.100 evin tamamen yıkıldığı, 18 bin 300 konutun hasar gördüğü açıklanmıştı.

(Haksöz Haber)

Etiketler : #Gazze'de   #can   #kaybı   #600'ü   #geçti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN